1

Valencia – Real Madrid 1-4 összefoglaló

A spanyol bajnokság 21. fordulójában a Királyi Gárda győzni tudott a Metellában.

 

A spanyol bajnokság 21. fordulójában a Királyi Gárda győzni tudott a Metellában.

Mérkőzésről:

Összességében elégedettek lehetünk a találkozóval. A mérkőzést jól kezdtük bátran léptünk előre és végre ennek lett is eredménye. A 16. percben Cristiano tört a tizenhatoson belülre és harcolt ki büntetőt, amit értékesíteni is tudott. A Valencia kicsit megtört, ám így is adódtak helyzetei, de Keylor remekül helyt állt. Majd egy beadás után Karim Benzemával szabálytalankodtak, és Ronaldo ismét gólra váltotta a büntetőt. A félidőben tehát így vonultak le a srácok. A második játékrészben a Valencia egyértelműen feljebb mert lépni, és ezt ki is használták egy szöglet után az 58. percben Mina szépített. Ezután a hazaiak még inkább nagyobb nyomást helyeztek a Real Madridra, akik viszont most nem estek össze. Marcelo és Asensio gyönyörű összjátéka után a brazil „bohócunk” növelte az előnyünket és ekkor látszódott, hogy átszakadt valami a srácokban.  Majd a 89. percben Kroos és Kovacic játszott össze és, ha az előzőre azt írtam gyönyörű, akkor erre pazarabb kifejezést kellene találnom, hiszen ez már egy igazi madridista gól volt a némettől. Ezzel be is állították a végeredményt.

Büntetők:

Az első esetnél egyértelműen megvolt a kontakt, így ez nem is lehet kérdés, hogy jogos ítélet volt. A második szituációnál Benzema nem érte volna el a labdát, viszont itt is volt egyfajta lökés. Azonban úgy gondolom, hogy ilyen esetért láttunk már olyat is, hogy a bíró továbbot int.

Csapat játéka:

A játékunk nem volt túl meggyőző sokáig. Nagyon látszódott az önbizalomhiány, ami miatt sokszor rossz döntéseket hoztunk, vagyis inkább fogalmazzunk úgy, mindig a biztosra akartunk menni, és sok mindent már-már görcsösen próbáltunk megoldani. Viszont a harmadik gólnál-úgy tűnt-átszakadt az a bizonyos gát. Reméljük, ebből a sikerből tovább tudunk építkezni.

Keylor Navas:

Akármilyen teljesítmény mutat, az a szurkolóknak sosem lesz elég. Dobálózhatunk itt a nevekkel, mint De Gea, Courtois, de egyszerűen nem mehetünk el szó nélkül amellett, amit a Keylor mérkőzésről mérkőzésre művel. Fantasztikus teljesítményre képes. A mai napon is volt dolga bőven.

Karim Benzema:

A mai napon nem lehet rá panasz. Jól játszott, dicséret illeti. Sajnálom, hogy Zidane az ő lecserélése mellett döntött, talán neki is jót tett volna, ha végig a pályán marad. Látszódott az arcán a szomorúság és a kispadon a düh; hogy ez a szurkolóknak vagy az edzőnek szólt nem tudni. Nem ezt érdemeli. Ő is már akármit művelhet a pályán, mindig füttyszó fogja kísérni?!

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
valencia-vs-real-madrid
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply