lewa01

Münchentől Madridig, Lewandowski nagy álma

A lengyel támadó áttenné székhelyét Németország egyik legnagyobb klubjából a spanyol fővárosba

Sok embertől, és sokszor hallottuk már, egy álma válna valóra, ha a Real Madridban játszhatna. Azonban ha ez nem jön össze, akkor jön egy másik csapat, ami az adott futballista gyermekkori álma volt. Azonban van valaki, akit már régóta az motivál, hogy magára ölthesse a Királyiak habfehér garnitúráját. Ez az ember nem más, mint a Bayern München első számú gólfelelőse, Robert Lewandowski.

Jó pár évvel ezelőtt Lewa egyedül intézte el a Királyiakat, még a Dortmund játékosaként a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Akkor felmerült a spanyoloknál a támadó leigazolása, azonban a transzferből nem lett semmi, a lengyel gólgép pedig Németországon belül váltott csapatot, Münchenbe igazolt. Eltelt azóta néhány esztendő, de az álom, hogy a Bernabéu zöld gyepén, a madridiak fehér mezében lép pályára, a mai napig ott van a fejében.

Úgy tűnik eljött az ideje, hogy Lewandowski megtegye ezt a lépést, kipróbáljon egy olyan kalandot, ami sokáig lehetetlennek tűnt, de ez nem lesz egy egyszerű művelet. A Bayernnek eltökélt szándéka, hogy nem zárja be az ajtókat olyan játékosok előtt, akik nem szeretnék náluk folytatni, legalábbis Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok ügyvezető igazgatója ennek a megoldásnak a híve.

Négy szezont követően döntött a távozás mellett Lewandowski. Ügynöke, Cezary Kucharski jó kapcsolatot ápol a Real Madrid vezetőségével, ami nagyban megkönnyítheti mindkét fél dolgát a nyári átigazolási szezonban.

Lewandowski 29 évesen (augusztus 21-én tölti be a 30-at) is nagyszerű formának örvendhet. A Bundesliga idei kiírásában eddig 18 alkalommal sikerült mattolni az ellenfél kapusát, valamint ott van az a hét találat, amit a kupában és a Bajnokok Ligájában jegyzett. Egy szezon folyamán átlagosan 50 mérkőzésen lép pályára, tehát ő az egyik legbiztosabb pontja a bajorok csapatának. Távozása esetén nem lesz egyszerű a pótlása, de azért aligha esnek kétségbe a Bayern vezetői.

Kucharski nem habozott kimondani azt, hogy ügyfele valószínűleg utolsó nagy szerződése előtt áll, és nem feltétlenül a jelenlegi klubjával, bár a lengyelt 2021. június 30-ig köti szerződés a bajorokhoz. Két korábbi alkalommal már találkozott a madridi küldöttekkel, de történet egyik esetben sem happy enddel végződött. Most jött el Lewandowski ideje Madridban?

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
c0

Leave a Reply