isco00

Öt klub, amely szívesen vinné Iscot

Ha a Real Madrid értékesíteni szeretné a spanyol középpályást, öt potenciális kérővel kell szembenéznie

Az El Chiringuito spanyol televíziós show úgy értesült, hogy Zidane csalódott Isco gyenge teljesítménye miatt, így ha nyáron is a francia marad a Királyi Gárda vezetőedzője, értékesítik a spanyol középpályást. Isco kivásárlási jelenleg 700 millió euró, így ha valaki meg szeretné szerezni a középpályást, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Öt klubot azonban a magas ár sem akadályozna meg, hogy leigazolják a Mágust. És, hogy melyek ezek? Lássuk…

Manchester City
Nem nehéz kitalálni, hogy miért pont a Manchester City neve merül fel elsőként. Komoly igazolásokat végeztek, Európa egyik legerősebb csapata lett, nem mellesleg Isco tökéletesen beleillene az angol csapat játékába. Guardiola biztosan megtalálná a helyét, habár olyan játékosokkal kellene versenybe szállnia a kezdőtagságért, mint Fernandinho, Gündogan, Delph, Yaya Touré, Kevin De Bruyne és David Silva. A tavalyi szezonban a Blancók visszautasították a City 75 milliós ajánlatát. Persze a kivásárlási ára sem kicsi, azonban ha figyelembe vesszük, hogy az angol bajnokesélyes az elmúlt két átigazolási időszakban csaknem 320 milliót költött, így ez nem lehet akadály.

Liverpool
A brit médiában tavaly megjelent egy cikk, miszerint Jürgen Klopp megkérte a Liverpool vezetőségét, hogy próbálkozzanak meg Isco leigazolásával, aki akkortájt nem volt biztos abban, hogy meghosszabbítja szerződését a spanyol fővárosban. Végül Isco aláírt, ami semmissé tette a liverpooliak próbálkozását. Philippe Coutinho eladását követően megüresedett egy hely a középpályán, ezáltal a pénzzel sem lenne probléma, hogy az Anfield-re csábítsák a spanyol középpályást, akinek Emre Cannal, Lallanval, Wijnaldummal és Milnerrel kellene szembenéznie. Papíron mindegyikük elmarad Isco minőségétől, persze ez csak a papírforma. Mindenesetre az is érdekes lenne, hogy hogyan tudna alkalmazkodni Klopp terveihez.

Juventus
Nem ez lenne az első alkalom, hogy a Seria A egyeduralkodója kivetette hálóját a 25 éves középpályásra. A Juve már a málagai időszaka alatt is figyelemmel követte a spanyol játékát, valamint madridi karrierje alatt is többször megkeresték. Ha valakinek megfelelne az olasz bajnokság, akkor az Isco, hiszen a stabil és kőkemény védőfalat ő képes lenne átmozgatni. Elég ha megnézzük az AC Milanban Suso-t, vagy a már említette Juventusban Dybalát. Kérdéses persze, hogy az Öreg Hölgynek meg van-e a megfelelő pénzügyi háttere a transzferhez.

Bayern München
A Bundesliga óriásának hihetetlen kísértés lenne, ha Isco igazolhatóvá válna a nyár folyamán. Egy fiatal, minőségi középpályás a bajorok soraiban rengeteg variációt adhat az edzőnek. Igaz, ott van már James és Thiago is. Abban az esetben, ha Isco a német gigászhoz igazolna, ismét együtt játszhatna korábbi csapattársával, a kolumbiai James-szel, akivel nagyszerűen megértették egymást a Blancók kötelékében. Ha megakarják szerezni a spanyolt, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a bajoroknak, habár nem biztos, hogy megvan a kellő mennyiségű pénzösszeg, ami a transzferhez szükséges.

Arsenal
Az Ágyúsok az utóbbi időben komoly pénzeket fektettek a támadásokba, hiszen sikerült magukhoz csábítani a nyáron Lacazettet, valamint most télen Aubameyang is Londonba tette át a székhelyét. Kettejükért nagyjából 117 millió eurót pengettek ki, így a pénz itt sem lenne probléma. Isco azonban komoly vetélytársakkal nézne szembe. Mesut Özil, Granit Xhaka, Elneny, Aaron Ramsey, továbbá a szintén friss érkező, Henrikh Mkhitaryan. Nem rossz névsor. Az Arsenal jelenleg a Premier League hatodik helyét foglalja el, és Isco szemszögéből a versenyképesség igenis fontos. Legalább a BL indulást el kellene érni Arsene Wenger csapatának, hogy Isco megfontolja az ajánlatot.

Nem tudom, hogy a szurkolók többsége, hogy vélekedik a spanyol játékmesterről, de én a következő években is habfehér szerelésben szeretném tudni őt. Az idei szezonban nem csak Isco szerepel gyengén, hanem az egész csapat együttesen. A probléma egyetlen játékos eladásával sem lesz megoldva.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply