k0

Benzema a kezdőben vagy a kispadon?

A Marca újságírói összegyűjtöttek három-három okot, hogy mi szól Benzema kezdőtagsága mellett és ellene

A Királyi Gárda már javában készül a PSG elleni hétközi Bajnokok Ligája összecsapásra, miután a hétvégén 5-2-re verték a Real Sociedad csapatát. A Blancók ezzel jó főpróbán vannak túl, azonban Benzema ezúttal is kihagyott nem egy helyzetet. Ezzel pedig nem sikerült elhallgattatni a kritikusait. Zidane bizalma továbbra is töretlen honfitársa iránt. Okkal feltételezhetjük, hogy Karim szerdán is a kezdőben kapja meg a lehetőséget, azonban van néhány indok, ami miatt a kispadon találhatja magát. Az alábbiakban mindkét eshetőséget górcső alá vesszük.

Ellene

Gólhelyzetek kihasználatlansága
A Real Sociedad ellen három tiszta gólszerzési lehetősége volt a franciának, azonban egyszer sem sikerült a hálóba találnia. Benzemával nem először fordult már elő, hogy a döntő szituációban lehúzta a rolót. A legutóbbi 10 bajnokin mindössze egyszer tudott eredményes lenni.

Dühös szurkolótábor
A szombati bajnokin a madridiak lenyűgöző játékkal fektették kétvállra a Sociedadot, azonban Benzema mutatványa annyira kiábrándító volt, hogy a szurkolók taps helyett füttykoncerttel „köszönték” meg neki a produkciót. Nagyon úgy tűnik, hogy a Bernabéu közönségénél végleg elfogyott a türelem, és ez a hatás kihathat a többi játékosra is.

A helyét egy középpályás is átveheti
Taktikai szempontból figyelve Benzema helyzetét, Zidane könnyedén meghozhatja azt a döntést, hogy négy középpályással állna fel szerdán. Karim pocsék szereplése megnyithatja az utat Isco, Asensio vagy akár Lucas Vázquez előtt is.

Mellette

Az Európai rekordja
A Real Madrid szereti a Bajnokok Ligáját, akárcsak Karim Benzema. Európa legrangosabb kupasorozatában 93 mérkőzésen 53 találattal rendelkezik. A francia kilences ezzel a sorozat hatodik legeredményesebb játékosa.

Ronaldo legjobb segítője
Ha a portugál klasszist megkérdeznék, hogy melyik játékost tenné maga mellé a kezdőbe, szinte biztos, hogy francia társát választaná. Karim ugyanis keményen dolgozik, és lehetővé teszi Cristianonak, hogy gólokat szerezzen.

Mindig megvan az esélye a pillanatnyi ragyogásnak
Benzemát a tavalyi idényben is megtalálták a kritikus tömegek, azonban az Atlético stadionjában húzott egy olyan váratlant, ami egy BL-döntőt ért a csapatnak. Egyetlen alapvonal felé húzott csellel három Matracos védőt vert meg, majd adott gólpasszt Isconak, ami a Blancók továbbjutását jelentette. Megvan az esély rá, hogy a francia ezúttal is képes lesz egy efféle csodás mozdulatra.

Való igaz, hogy Karim nem épp a legfényesebb időszakát éli, sőt… Nem egyszer kemény bírálat éri, sokszor nekem is sikerül kritizálnom őt egy-egy nagyon gyenge produkció után. Azonban nem felejtem el, hogy a tavalyi, Atlético elleni elődöntőben az ő mozdulatsora kulcsfontosságú volt a címvédés szempontjából. Annak ellenére, hogy hihetetlen, már-már paródiába illő pechsorozata van, én hiszek benne, hogy tud még sok olyan pillanatot okozni a szurkolóknak, ami megváltoztatná a róla kialakult képet. Reméljük visszanyeri korábbi formáját, és újra láthatjuk tündökölni a francia csillagot.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply