10

Zidane: „Azt akarjuk, hogy a szurkolóink büszkék legyenek ránk”

A Real Madrid francia trénere a holnapi, Paris Saint-German elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére és válaszolt kérdéseikre

„Holnap tökéletes egy  koncentrációra lesz szükség. Tudjuk, hogy ez egy 180 perces, akár hosszabb párharc lesz. Az első megmérettetés holnap lesz, 50-50% esélyt adok mindkét csapatnak. Akármelyikünk tovább juthat.”

„Csak azt akarjuk, hogy a szurkolóink büszkék legyenek ránk. Mindent meg teszünk majd, a szurkolók pedig mögöttünk lesznek, ahogy azt mindig is tették, legyen akármilyen kemény mérkőzés. A holnapi egy másik versenysorozat lesz, csak erre szabad összpontosítanunk.”

Rendszer
„Amit akarok, az mindössze annyi, hogy a játékosaim a mérkőzésre koncentráljanak. Holnap meglátjuk mi lesz. A szisztéma nem igazán fontos, csak az számít, amit a pályán csinálunk. Annyit elmondhatok, hogy nem a felállás lesz a mérkőzés kulcsa.”

Rivalizálás
„Ez nem változtatja meg azt, hogy az emberek hogyan vélekednek felőlünk. Csak arra gondolok, hogy milyen teljesítményt nyújtunk majd a pályán, és nem arra, hogy az emberek mit gondolnak. Mint az Olympique de Marseille szurkolója tisztában vagyok vele, hogy a PSG-vel nagy a rivalizálás. Ez egy Real Madrid – PSG párharc, kemény küzdelem várható egy olyan ellenféllel, akik tudják, hogyan nehezítsék meg a dolgokat.”

Különleges mérkőzés
„Örülök, hogy ilyen mérkőzéseken vehetek részt. Nem hinném, hogy komoly nyomás lenne rajtunk ebben a pillanatban. Mindig készen állunk. Élvezni fogom.”

„Nem gondolok a jövőmre, csak a holnapi mérkőzésre koncentrálok. Megpróbálunk egy jó teljesítménnyel előrukkolni és jól végezni a munkánkat. Nem a jövőm a legfontosabb dolog.”

Nyomás
„Nem tudom megmondani, hogy melyik oldalra helyeződik nagyobb nyomás. Nem érezzük ezt, hiszen rengeteg ilyesfajta mérkőzésen léptünk már pályára. Szeretnénk a kilátogatóknak jó látványt, jó teljesítményt mutatni. Ez egy BL-meccs. Mit kell tennünk? Jól játszani, és megnyerni a találkozót. Onnantól a határ a csillagos ég.”

Cristiano és Neymar
„Beszélhetünk nagy játékosokról, de itt a holnapi Real Madrid – PSG rangadó, Cristiano Neymar ellen. Cristiano rendkívüli dolgokat vitt már véghez, nyert öt Aranylabdát. Nem hasonlítom össze kettejüket. Mindketten minőségi játékosok, ők azok, akik egy játék menetét bármikor képesek befolyásolni. Nem azért vagyunk itt, hogy őket mutassuk be.”

Bale cseréje
„A játék során szükség van cserékre, és gyakran a támadóimat hozom le. Megtehetem ezt Bale-val, Iscoval és Benzemával is. Ehhez nincs mit hozzáfűzni.”

Guti, mint edző
„Azt hiszem képes lenne rá. Látom, hogy jelenleg hogyan dolgozik edzőként, és remélhetőleg egy napon feljut erre a szintre. Ezt elmondtam neki is, és azt hiszem jól fogadta. Komolyan úgy gondolom, hogy nagyszerűen végzi a munkáját. Ő ízig-vérig Madridista, aki végig ennél a csapatnál lesz. Remélem egy nap megvalósítja az álmát.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
k0
ÁLTALÁNOS
cr

Leave a Reply