e00

Unai Emery: „Tanultunk a tavalyiból, készen állunk”

A PSG vezetőedzője, Unai Emery a ma este esedékes, Real Madrid elleni csúcsrangadó előtt beszélt a sajtó képviselőivel

A mérkőzés fontossága a PSG-nek
„Párizsban edzettünk, de minden Bajnokok Ligája összecsapás előtt így teszünk. Ez egy nagyszerű lehetőség, hiszen a címvédő az ellenfél. Mindenki csodálhatja, amit véghez vittek. Mi is el akarjuk érni ezt a szintet”

Diarra készen áll?
„Mindannyian készen állunk.”

Lo Celso, Diarra, Rabiot
„Thiago Motta helyére két lehetőség van, Lass és Lo Celso. Mind a ketten nagyszerű állapotban vannak. Dolgoztunk Rabiottal, de az elmúlt néhány hónap másról szólt.”

Mivel kapcsolatban aggódik, ami a Real Madridot illeti?
„Olyan csapattal fogunk játszani, akik a legtöbb alkalommal megnyerték ezt a versenysorozatot, és ott van nekik Cristiano, aki a legeredményesebb gólszerzője a csapatnak. Hiszek a játékosaimban, akiknek meg van az esélyük a továbbjutásra.

BBC?
„A lehető legjobb Real Madridot várom. Én is a legjobbjaimat küldöm majd pályára, akárcsak ők. Nem tudom elképzelni, hogy ne ők legyenek a kezdőben. De az sem lepne meg, ha valaki más kapná meg a lehetőséget. Igaz, hogy időközben képesek egyik felállásból a másikba váltani, de dolgozunk ezen, és átültetjük ezt a gyakorlatba, amikor megismerjük az összeállításukat.”

Jó formában a PSG?
„Jó pozícióban vagyunk, az álmaink pedig egyre közelebb, és megvan az esély, hogy kiüssük a Madridot. A bajnokokkal játszunk.”

Rivalizálás
„Élvezem a jelenlegi pillanatot, szeretem a kieséses szakaszt. Nagyon motiváltak és felkészültek vagyunk. Tudjuk, hogy milyen csapat ellen lépünk pályára. Ha akarják, nagyon nehézzé tudják tenni a dolgunkat.”

Remények a mérkőzéssel kapcsolatban
„Minden versenysorozat nagyon fontos. A Bajnokok Ligája egyszerűen hihetetlen. Izgatottak vagyunk, hiszen megvan az esélyünk, hogy a világ legjobbjai közé kerüljünk.”

A Real irigykedik a PSG-re?
„Egyáltalán nem. A történelem és a jelen et tanúsítják. Elég csak megnézni, hogy mit értek el, és milyen játékosaik vannak.”

Esély a trófeára?
„Ez egy újabb lépés. Több tapasztalatunk van, és jobban felkészültünk.”

Elcserélné Neymart Cristianóra?
„Örülök, hogy Neymar a mi játékosunk.”

Túlságosan visszavettek a Camp Nou-ban?
„A játékra való felkészülés aznap kezdődött el. Átbeszéltük ezt a dolgot. Sokat tanultunk abból az esetből. Jobban felkészültünk és képesek vagyunk felvenni a versenyt.”

Melyik támadótrió a jobb?
„Mindkét oldalnak a sajátja…”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
cr
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply