z

Marcelo-dilemma, ki pótolja a brazilt?

Három lehetséges opció a brazil bekk pótlására. Melyik megoldás lehet a legjobb?

Marcelot a Real Betis elleni hétvégi bajnoki 30. percében kellett lecserélni, miután nem sokkal korábban egy ártalmatlan mozdulat után kapott a jobb combjához, nem is tudta folytatni a mérkőzést. Helyére Theo Hernández érkezett. A brazil bekk az utóbbi időben, a madridiak nagy örömére, visszanyerte régi formáját, parádésan futballozott. A PSG ellen a Bajnokok Ligájában gólt is jegyzett. Most azonban főhet Zidane feje, hogy kivel pótolja őt. Az AS munkatársai három lehetséges opciót jelöltek meg.

Nacho, a legbíztatóbb lehetőség
Az összes lehetséges alternatíva közül Nacho lenne a legjobb választás. A hazai pályán elért 3-1-es siker kecsegtető a Blancóknak, azonban örülni még korai lenne. Ahhoz, hogy ezt az eredményt tartani tudják a spanyolok, szilárd védelemre lesz szükség a Mbappé-Cavani-Neymar hármas hatástalanítására. Nacho lehet az a személy, aki megoldhatja a problémát. A párharc első felvonásán nagyszerűen helyettesítette az eltiltott Dani Carvajalt. A spanyol azonban a visszavágón már bevethető. Ha Marcelo nem épül fel a párizsi visszavágóra, Nacho könnyen a baloldalon találhatja magát. A mindenhol bevethető spanyol több mint 2500 játékperccel rendelkezik, ennél többel csak Casemiro és Cristiano büszkélkedhet.

Theo: meg kell győznie Zidane-t
Míg Nacho lehet Zizou elsőszámú választása Marcelo pótlására, a legkézenfekvőbb lehetőség mégiscsak az Atléticotól igazolt Theo Hernández lenne. A Blancók 30 millióért hozták el a városi riválistól, miután az előző idényt kölcsönben töltötte az Alavés csapatánál, és az ott mutatott játékkal meggyőzte a Királyiak vezetőségét. Theo 1043 percet töltött a pályán az idei szezonban, ez csak az árnyéka annak, amit tavaly produkált. A Benito Villamarínban mutatott teljesítményével aligha győzte meg Zidane-t, hogy őt válassza. A mindössze 20 esztendős bekk igencsak bizonytalannak látszott. Lehet, hogy a bajnokságban összekapja magát, azonban két olyan ellenfél ellen, mint Dani Alves vagy Mbappé, meggyűlhet a baja. Komoly rizikót vállalna Zidane, ha egy olyan játékost nevezne Marcelo helyére, akinek még nem sikerült őt meggyőznie.

Háromvédős rendszer: a legnagyobb kockázat
Zidane előtt nyitva áll egy harmadik ajtó, egy harmadik lehetőséggel. Három középsővédővel – Varane, Ramos, Nacho -, öt középpályással és két támadóval. A középpálya két szélén lehet variálni, hiszen Carvajal, Achraf, Theo, Asensio, Lucas Vázquez és Gareth Bale is bevethető ebben a pozícióban. Bale korábban már szerepelt szélső védőként, még a Southamptonban és a Tottenhamban. A walesi szerepeltetésének ebben a helyzetben egyetlen hátránya lenne, hogy évek óta nem játszott abban a pozícióban, azonban gyorsaságát lehetne kamatoztatni mind a védekezésben, mind pedig támadásban.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
marcelo-serules
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply