l

Revans a kupáért… Előzetes: Leganés – Real Madrid

A spanyol bajnokság 16. fordulóját pótolja ma este a Real Madrid, amit a Klubvilágbajnokság miatt halasztottak el

Kinek mi jut eszbe a Leganésról? Talán valakinek csak annyi, hogy egy spanyol város. Talán még azt is tudják, hogy valahol Madrid környékén. Azonban nekünk, Real Madrid fanatikusoknak feltép bizonyos sebeket. És ezeket a sérüléseket a Spanyol Kupában szenvedtük el. Az első meccsen, ha nehezen is, de Asensio tett róla hogy jó előjelekkel várjuk az egy héttel későbbi visszavágót. A második felvonáson bűngyenge játékot mutatva, hatalmas meglepetésre a vendégek 2-1-re győzni tudtak, így ők jutottak tovább. Az elődöntő azonban már nekik is nagy falat volt, a Sevilla ellen kiestek.

Akkor térjünk is rá a mai összecsapásra. A Leganés a 13. helyen tanyázik 29 gyűjtött egységgel. Az utóbbi időben mutatott formájuk nem fényes: az utolsó hat meccsükből mindössze egy győzelemre futotta, akkor hazai pályán az Espanyolt verték 3-2-re. Legutóbb az Eibarnak sikerült elvnnie a három pontot a Butarque stadionból, előtte zsinórban három mérkőzést tudtak megnyerni saját közönségük előtt.

A madridiak rövid időn belül a harmadik mérkőzésüket játszák. A PSG elleni fordítás és siker után a hétvégi bajnoki is izgalmasra sikeredett. A félidőre még a Betis vonult boldogabban a 2-1-es előny birtokában, azonban kilencven perc után már a madridiak szája húzódott mosolyra, hála az 5-3-as sikernek. Igaz, Marcelo és Kroos is kiesett, és valószínűleg Modric is kihagyja az esti találkát.

A sérüléseket figyelembe véve Zidane-nak alaposan fel kell forgatnia a megszokott kezdőt. Kapusposzton nincs kérdés, szinte biztosra vehetjük Keylor Navas szerepeltetését. A védelemben elsősorban Marcelo pótlását kell megoldania a francia szakembernek. A brazil helyén játszhat Theo, de Nacho is. Valljuk be, mindenki nyugodtabb lenne, ha a mindenhol bevethető spanyol kezdene.

A középpályáról kiesett Kroos és Modric is, ami Isconak és Kovacicnak lehet „szerencsés”, azonban ha Zidane továbbra is a 4-4-2-es hadrendet preferálja, az előző bajnokihoz hasonlóan Asensio és Lucas indulhatna a két szélen. Ebben az esetben Bale és Ronaldo lenne a gólfelelős. Ha a francia a BBC mellett teszi le a voksát, Lucas kerülhet a kispadra.

Zidane ismét rotálhat, igaz kissé kényszerűen kell megtennie ezt a lépést, de a PSG elleni visszavágó előtt kötelező is. A csapat jó formában, jó lenne visszavágni azért a kupabúcsúért. A fiatalokban ott a bizonyítási vágy, jó meccsre számíthatunk ezúttal is. A visszavágó előtt fontos lenne, hogy jól felkészüljünk, győzelemmel kellene hangolni. Hala Madrid!

Spanyol Bajnokság, 16. forduló
Leganés – Real Madrid
2018. február 21. 18.45
Helyszín:
Estadio Municipal de Butarque, Madrid
Tv: Sport1

Várható kezdőcsapat
Real Madrid:
Keylor Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Nacho – Asensio, Casemiro, Isco, Lucas – Bale és Cristiano Ronaldo

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
zi
ÁLTALÁNOS
1

Leave a Reply