zi

Zidane: „Tartani akarjuk a jelenlegi formánkat”

A Real Madrid francia szakvezetője a Leganés elleni elmaradt bajnoki előtt állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére és válaszolt kérdéseikre

„Az utóbbi időben jó formában vagyunk. Azt kell mutatnunk, amit tudunk, folytatni szeretnénk ezt a sorozatot. Minden héten megpróbálunk jól felkészülni az adott mérkőzésekre.”

„Itt van egy újabb meccs, amin pontosan ugyanolyan koncentrációra és intenzitásra lesz szükség, mint az előző meccseken. A három pont a cél a Leganés ellen.”

Jó formában a csapat
„Az üzenet mindig ugyanaz, de egy mérkőzéssel kapcsolatban rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. Tudjuk, hogy számunkra mi a fontos. A Bajnokok Ligája és a LaLiga. Az a cél, hogy a bajnokságban minél előrébb végezzünk. Sokkal jobban teljesítünk az utóbbi időben, főként a Betis elleni második félidőben. Ez segíthet ahhoz, hogy jól fussunk neki a szezon hátralevő részének. Itt az újabb bajnoki, remélhetőleg újra győzni tudunk.”

Asensio
„Asensio egy nagyon fontos játékos, aki megtudja hozni a különbséget. Még mindig nagyon fiatal, még nem érte el a csúcspontját. Ha így folytatja, még tovább fejlődhet. Remélem így folytatja a továbbiakban is. A szememben minden játékos ugyanolyan, mindenki egyformán fontos, mindegyiküknek megvan a maga képessége.”

Sérülések
„Modricnak a csípőjével volt probléma. Nem edzett velünk, reméljük hamarosan újra a csapat rendelkezésére áll majd. Úgy gondolom ez csak egy kisebb probléma. Hiszek azokban a személyekben, akik itt dolgoznak, mindenkiben. Remélhetőleg semmi komoly és hamarosan velünk lesznek.”

„Pozitív embernek gondolom magam, mindig csak a pozitív dolgokra fókuszálok. Nem szeretem látni a sérült játékosokat. Remélem semmi komoly. Néhány nap múlva meglátjuk mi lesz. Remélem semmi komoly.”

Cristiano
„Cristiano már 10 éve 60-70 mérkőzést játszik egy idényben. Sosem hagyja abba. Mindenkinél eljön az a pillanat, amikor szükségszerűen kénytelen kihagyni egy-egy meccset. Így lesz jobb formában, természetesen beszélünk róla.”

A szezon második fele
„Sosem volt fizikai problémánk. A játékosok olyanok, mint egy Formula 1-es autó és készen állnak. Amikor csökkentjük az intenzitást és a koncentrációt bármi megtörténhet. Az utóbbi időben a dolgok szerencsére sokkal jobban mentek. A labdarúgásban a folyamatosság a legnehezebb.”

Bale
„Mindig a legjobbját próbálja hozni. Sokat beszélünk egy-egy játékosról, de rá kell jönnünk, hogy a csapat a legfontosabb és mindenkinek a legjobbját kell nyújtania.”

A terv
„A legfontosabb dolog, hogy készen álljunk a mérkőzésre. Engem nem a terv, hanem a felkészülés érdekel. Fontos, hogy megnézzük, hogy a mi a legjobb módszer az ellenfél taktikájának ellensúlyozására.”

Jövő
„Ha ugyanazt válaszolom úgy tűnhet, mintha kétségeim lennének, de amíg el nem fáradok, folytatom. Jól érzem magam, és harcolni fogok. Fontos, hogy napról napra dolgozzak. Minden egyes nap külön élvezet számomra. Még mindig nagyon fiatal vagyok. 45 éves vagyok, jó formában vagyok.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
marco_asensio_fenyes_jovo
ÁLTALÁNOS
l

Leave a Reply