esp

Takarékosan is kötelező… Előzetes: Espanyol – Real Madrid

A spanyol labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a Real Madrid az Espanyol vendégeként lép pályára

Az Espanyol nem túl jó formában várja a ma esti, Real Madrid elleni összecsapást. A katalánok a legutóbbi öt meccsükből négyen végeztek döntetlenre, míg legutóbb a Leganés vitte el előlük a három pontot. Igaz, a döntetlen lett a vége a Barcelona (1-1), a Celta (2-2) és a Villarreal (1-1) elleni bajnokinak. A hétvégi fordulóban a Depor vendégeként játszottak 0-0-át, így itt is pontosztozkodás lett a vége. A katalán csapat, így már hét mérkőzés óta nyeretlen.

A madridiaknál nagy változás történt az elmúlt hetekben, hiszen a Levante elleni 2-2-es döntetlen óta öt mérkőzést játszott a csapat, és rendre megnyerte azokat. Ez pedig négy bajnokit és egy PSG elleni BL összecsapást jelent. A hétvégén az Alavés látogatott a Santiago Bernabéuba. Ramos és Marcelo hiányában a csapatkapitányi karszalag Ronaldo kezére került, aki igazi vezérként viselkedve vezette győzelemre csapatát. Többek között értékesítette Benzema és Lucas passzát, de az újabb mesterhármastól megfosztva magát, átadta a büntető elvégzését Karimnak. A francia értékesítette, így a két assziszt mellé egy gól is párosul.

Öt győzelem ide vagy oda, ma este egy másik mérkőzés, egy másik helyszínen, ráadásul Katalóniában. Quique Sánchez Flores együttese eddig 28 pontot gyűjtött össze, ami a tabella 15. helyére volt eddig elegendő. A 25 bajnokin mindössze 22 találatig jutott a csapat. Csak a Leganés, a Levante, a Málaga és a Las Palmas tud ennél kevesebbet felmutatni. Kapott gólok tekintetében sem valami fényes a helyzet, hiszen 32-szer tudták mattolni a komplett védelmüket. Ha valamit szeretnének ma elérni, mindenképp több kell ennél.

Zidane sérülés miatt továbbra sem számíthat Vallejora, aki néhány értékelhető mérkőzésen kívül sok mindent nem csinált Madridban. Továbbá Kroos, Modric és Marcelo is sérülés miatt hagyja ki a ma esti bajnokit, míg Ronaldo és Casemiro technikai döntés miatt pihenhet egy keveset. Sergio Ramos azonban visszatér eltiltásából. Így Nacho vagy Varane kerül a kispadra.

Kapusposzton továbbra sincs kérdés, Keylor Navas lehet Zidane elsőszámú választása. A csapat többi részén viszont lehet variálni. Nézzük előbb a védelmet. Kérdés, hogy Carvajalt most, vagy a hétvégén pihenteti a PSG elleni visszavágó előtt, esetleg mindkét alkalommal mellette teszi a le a voksát a Mester. Mindenesetre Achraf ott van a meccskeretben. Ramos visszatérésével Nacho vagy Varane a kispadra került. Én személy szerint a franciát pihentetném, neki is kell a szünet. A baloldalra nem sok választása van ZZ-nek, így Theo-ra eshet a választás. Mindenképp meg kell említeni, hogy a bekk egyre magabiztosabban és jobban játszik, ma is megérdemli a bizalmat.

A középpálya már nehezebb dió. Casemiro pótlására ott van Kovacic, de ebben a pozícióban Marcos Llorente is bevethető, mégis a horvát jöhet ki győztesen ebből. Úgy hiszem egyik társa az az Isco lehet, aki az utóbbi hetekben nem azt hozta, amit a szurkolók elvárnak tőle. Itt az ideje, hogy újra megmutassa a kis Mágus, hogy mit is tud valójában. Ceballos lehet a nyertes harmadik. Az eddig leginkább mellőzöt spanyol a Leganés ellen 28 másodpercet kapott, míg az Alavés ellen már 17 percet töltött pályán. Talán ma este a kezdőcsapattal fut ki a gyepre.

A BBC ma estére nem lehetőség, Ronaldo pihen. Benzema pozícióját nem kérdőjelezném meg, mindenképp szükség van arra, hogy a francia visszanyerje önbizalmát, és olyan játékot mutasson, amit az Alavés ellen láttunk, főleg hogy közeleg a franciaországi visszavágó. Bale is jól játszott a hétvégén, gólt is szerzett, így Karim egyik társa valószínűleg a gyorslábú walesi lesz. A támadótrió harmadik embere lehet akár Lucas, akár Asensio. Az utóbbi hetekben mindkettejük parádés teljesítményt mutat, megérdemelnék a kezdőtagságot, persze előre kell tekinteni a BL-re is. Meglátjuk mi lesz.

Ronaldo magára talált az elmúlt néhány meccsen, ma azonban a többieké a főszerep, hogy hozzák a három pontot. Sérültekkel, hiányzókkal utazunk Barcelonába, ennek ellenére kötelező a győzelem. Itt az idő, hogy megmutassák, ők is tudnak gólt lőni, nem csak a portugál ász. Győzzünk, hangoljunk, vigyük el a három pontot! Hala Madrid!

Spanyol Bajnokság, 26. forduló
Espanyol – Real Madrid
2018. február 27. 20.00
Helyszín:
Barcelona, Estadio Cornellá-El Prat
Játékvezető: José María Sánchez Martínez
Tv: Sport1

Várható kezdőcsapat
Real Madrid: Keylor Navas – Carvajal, Nacho, Ramos, Theo – Kovacic, Isco, Ceballos – Lucas, Benzema és Gareth Bale

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
raul0
ÁLTALÁNOS
espanyol-vs-real-madrid

Leave a Reply