defeat

Kevés, nagyon kevés… Összefoglaló: Espanyol – Real Madrid 1-0

A spanyol bajnokság 26. fordulójában a Real Madrid az Espanyol vendégeként lépett pályára

Zidane-nak volt dolga bőven a mérkőzést megelőzően, hiszen Kroos, Marcelo és Modric is sérüléssel bajlódik, ráadásul Casemiro is kidőlt az utolsó pillanatban, Ronaldot pedig pihentette. Ez alapján a francia szakember a Keylor Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Nacho – M. Llorente, Kovacic, Isco – Lucas, Bale, Asensio tizenegynek szavazott bizalmat.

Az első komolyabb helyzetig hét percet kellett várnia a publikumnak, amikor Achraf beadására érkezett Bale, a walesi azonban pont oda fejelte a labdát, ahol Diego Lopez állt. A korábbi madridi hálóőrnek így nem okozott akkora gondot. Pár pillanattal később ismét a hazaiak kapusa volt a főszereplő: megpattanó beadás, a léc alól tornázta ki a labdát a korábbi Real portás, maradt a 0-0.

A 26. percben jöhetett volna a madridi hidegzuhany, Varane életveszélyes helyen adta el a labdát, Moreno pontatlan volt, és a kapu mellé lőtt. A nagylelkű ajándékot nem sikerült kihasználni. Két perccel később már sikerült megzörgetni a Blancók hálóját, Sánchez Martínez azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. Jött a túloldal: Marcos Llorente a kapuval szemben tüzelhetett, lövése elkerülte Lopezt és a kaput. Hihetetlen, hogy ilyen szinten, 16 méterről nem sikerül legalább a kaput eltalálni.

Az első félidő Bale és Moreno helyzetén kívül sok izgalmat nem tartogatott, a felek 0-0-val vonultak a pihenőre. A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, a 49. percben csak a kapufa mentette meg a fővárosiakat. A választ Achraf szolgáltathatta volna, szépen meglódult, de a lövésre már nem maradt ereje, Lopeznek ismét könnyű dolga volt.

Zidane a 65. percben elégelte meg a semmittelen, gyenge játékot, Isco helyére jött Benzema. Negyed órával a rendes játékidő vége előtt újabb Moreno helyzet, Navas egy parádés védéssel hárított. Az utolsó tíz percre jött Ceballos, a végén Mayoral, de ennyi idő alatt nem lehetett megváltani a világot.

Sokan elkönyvelhették, hogy pontosztozkodás lesz a vége, csakhogy a végén jött a csattanó. A 93. percben Gerard Moreno meglőtte a mindent eldöntő találatot (1-0). Pont nélkül távozott a Real Madrid Katalóniából. Csalódás. Legalábbis számomra. Ennél sokkal többet vártam. Kár szépíteni. Mondhatjuk, hogy a bajnokság már elúszott, lehet fogni a takarékos összeállításra, ez egyszerűen kevés volt.

Ötlettelenül, gyakorlatilag komoly ziccer és mindennemű kreativitástól mentesen játszotta le a Királyi Gárda a tegnapi bajnokit, az átlövési kísérleteket pedig inkább nem részletezném. Bale és Isco is gyenge napot fogott ki, nem bírtuk el a sok hiányzót. A három pont maradt, tekintsünk előre, jöhet még egy bajnoki, aztán a PSG elleni visszavágó. Ott a másik arcát fogjuk látni a csapatnak, ebben biztos vagyok. Hala Madrid!

Spanyol Bajnokság, 26. forduló
Espanyol – Real Madrid 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gerard Moreno (93’)

Kezdőcsapatok:
Espanyol: Diego Lopez – Marc Navarro, Ósrac Duarte, David Lopez, Aarón – Darder, Carlos Sánchez, Victor Sánchez, Piatti – Gerard Moreno, Sergio García

Real Madrid: Keylor Navas – Achraf, Varane, Ramos, Nacho – Llorente, Kovacic, Isco – Lucas, Bale és Marco Asensio
 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
espanyol-vs-real-madrid

Leave a Reply