arbeloa

Egy élő legenda: Álvaro Arbeloa

Egy élő legenda: Álvaro Arbeloa

Egy nagyon hosszú és sikeres történet végére került pont 2016-ban, amikor is Álvaro Arbeloa elköszönt a királyi klubtól és utolsó idényét angliában kezdte meg. Noha nem spanyolországban fejezte be a karrierjét, azzal mindenki tisztában volt, hogy Madrid lesz mindörökké az a klub, amellyel összeforrt a neve. Egy visszavonult legenda, aki ha a hátralévő idejét csak egy online casino társaságában töltené el, akkor sem mondhatnánk rá egy rossz szót sem, annyit tett a Real Madrid csapatáért. A cikkből kiderül, hogy milyen érzelmek fűzik még mindig a játékost a gárdához.

Korai utánpótlás éveit a Zaragoza csapatában kezdte meg 13 évesen, majd 2001-ben már Madridba tette át székhelyét a klub utánpótlás akadémiájára. Itt viszonylag gyorsan tette meg a lépéseket a felnőtt csapat keretéhez vezető úton, azonban nem sikerült elsőre a feltörés, így máshol keresett játéklehetőséget. Előbb a Deportivo, majd a Liverpool következtek a listán, ahol 3 éves kimaradás után térhetett vissza Madridba kiváló teljesítményének köszönhetően, melyet Liverpoolban tett le az asztalra.

A visszatérés egy egészen botrányos szezonnal indult, ahol a csapat nem tudott semmilyen címet sem begyűjteni. Ennek ellenére Arbeloának jól ment a játék és a válogatottba is sikerült bejátszania magát a 2010-es világbajnokságon. Bár itt nem kapott sok szerepet, hiszen Sergio Ramossal kellett megbírkóznia a posztért, ahol ő maradt alul, de így is világbajnoknak mondhatja magát. A VB-t megelőzően pedig az Európa Bajnoki címet is sikerült begyűjteni, ami szintén nagy eredmény, tekintve azt a generációt, amely akkor a spanyol válogatottat alkotta. Ezután már a klubnál is komolyan számoltak vele és állandó kezdési lehetőséget kapott. Ennek köszönhetően jöttek a klub sikerei is és kupát, bajnokságot, majd Bajnokok Ligáját is sikerült nyerni. Igaz ekkorra már ismét háttérbe szorult a kezdőcsapatot illetően. Ha nem is volt mindig a kezdőben, azt el lehetett róla mondani, hogy szívvel lélekkel tett a csapat jó szerepléséért és az edzéseken is mindent beleadott, függetlenül attól, hogy benne volt e a kezdő 11-ben vagy sem. Ha nem volt a csapat nevezett játékosai között, akkor lehet, hogy egy olyan játékkal múlatta idejét, mint a book of ra, hiszen számos futballistáról ismeretes, hogy szeret más játékokkal is időt tölteni a futballon kívül. Az azonban biztos, hogy, ha a fociról volt szó, akkor céltudatosan csak az adott napi feladatra koncentrálva és 100%-ot nyújtva készítette fel magát a soron következő párharcra. Összességében 255 mérkőzés áll a neve mögött, melyet a Madrid mezében játszott, ebből pedig 153 a felnőtt csapat számlájához írható.

Utolsó idénye a 2015/16-os szezon volt, ahol még begyűjtötte második BL-címét, azonban ekkor már érezte, hogy ideje lesz váltani. Utólag visszagondolva, nem biztos, hogy jó döntést hozott, hiszen egy sikertelen szezont követően a West Ham csapatánál szögre is akasztotta a cipőt. Ezt talán a Realnál elegánsabb formában is megtehette volna, mindenesetre jó szívvel gondol vissza a madridi évekre hiszen nem csak a megnyert trófeák, hanem a szurkolók szeretete is övezte karrierjét.

Cikkünkből megismerhettük egy kicsit személyesebb és közvetlenebb oldaláról is Arbeloát. Egy Real Madrid ikont, aki szívét lelkét kiadta a pályán, hogy a királyi egylet hírnevét és sikerét a legmagasabb szintekre emelje. Elég hosszú volt az út a kezdőcsapat elérését, illetve az alapemberré válást illetően, de úgy látszik, hogy a szenvedések sorozata végül kifizetődött és egy olyan karriert tudhat maga mögött, melyről sokan csak álmodhatnak egész életük során.

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosBAJNOKSÁG
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply