Courtois Európa legjobbja

Beérte Manuel Neuert, kevesebb mérkőzéssel.


A tegnapi mérkőzésen úgy tűnt, hogy az Espanyol nem tud érvényesülni a Real Madrid ellen. Azonban az igazság az, hogy a barcelonai csapatnak sikerült néhány veszélyes helyzetet kialakítania, de Thibaut Courtois minden alkalommal hárította a támadásokat.

Raúl de Tomas volt az Espanyol legveszélyesebb játékosa. Az egykori Real Madrid játékos komoly gondokat okozott a belga óriásnak.

Azzal, hogy Courtois kapuja üres maradt: immáron 15 mérkőzésen nem sikerült gólt rúgni neki, az összes (29) pályára lépéséből.

Ez őt az európai toplistások közé helyezi, bajnokság szempontból. Jelenleg Manuel Neuerral van egy szinten, de a Bundesliga már véget ért. A belga hálóőrnek még hat mérkőzés áll rendelkezésére, hogy fentebb lépjen azon a bizonyos létrán.

A belga válogatott kulcsfontosságú szereplő lett a Blancók számára, 2018-as énjére emlékeztet minket. A bajnokságban Jan Oblakot is maga mögé utasította, és első helyen áll a Zamora-díjért.

Courtois 29 mérkőzésen 18 alkalommal nem kapott gólt, tehát az átlaga 0,62. Oblak rekordja 31 mérkőzésen 22 gól, 0,71 átlaggal.


forrás: MARCA

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

A Real Madrid még nem kapott ajánlatot Iscóért

A spanyol játékos édesapja tájékoztatta a klubot fia távozási szándékáról, de ajánlat még nem érkezett. Isco szerződése 2022-ben jár le, és 700 millió eurós kivásárlási ár szerepel benne. A Real Madrid még nem kapott ajánlatot a “már elveszített” játékmesterért,

TOVÁBB »
hilton_munchen

Rendőrök és kommandósok vigyáztak a Real Madrid játékosaira

A kedd esti dortmundi robbantások után, egész éjjel körülbelül 30 rendőr és kommandósok óvták a müncheni Hilton szállodát, a Real Madrid játékosok miatt. A müncheni rendőrség ellenőrizte a biztonsági koncepciót. A jelek szerint semmi sem veszélyezteti a Bayern München–Real Madrid

TOVÁBB »
ki_fog_jatszani

Ki fog játszani a holnapi mérkőzésen?

A spanyol bajnokság 30. fordulójának szombati játéknapján Ramos, Isco és Carvajal sem fog pályára lépni. Ramos fáradtság, Isco hátfájdalmak miatt nem játszik. Dani Carvajal pedig az eltiltását tölti.  A spanyol sajtó szerint Cristiano Ronaldo, Toni Kroos és Marcelo sem

TOVÁBB »