Courtois 78 percre a saját rekordjától

Cél a Zamora-díj.


Újabb kapott gól nélküli mérkőzés Thibaut Courtois neve mellett, ezzel pedig már 457 perce nem kapott gólt. Mindössze 78 percre van attól, hogy megdöntse saját rekordját, ami 535 perc. Az Alavés elleni meccsen Joselu és Lucas Perez is borsot próbált törni a belga orra alá, de sikertelenül, hisz érintetlen maradt Courtois hálója. Mindezt Dani Carvajal és Sergio Ramos nélkül.

„Elégedett vagyok vele, ő a mi kapusunk. Véleményem szerint ő a világ legjobb kapusa. Folytatnunk kell a kapott gól nélküli mérkőzéseket.” – mondta Zidane a találkozó után.

Ez a lenyűgöző teljesítmény azt eredményezte, hogy továbbra is ő a favorit a Zamora-díjért folytatott harcban. 32 találkozón mindössze 18 gólt kapott, meccsenkénti 0,56 átlaggal. Amennyiben a Granada elleni meccset is kapott gól nélkül hozza le a csapat, valami olyan fog történni, ami a 2007/08-as idény óta nem történt. 6 clean sheetje lenne a belgának.

De ha összejön a hetedik, úgy beállítaná Santiago Canizares és Francisco Buyo rekordját.

A kérdés már csak az, hogy képes lesz-e ugyanazokat az eredményeket elérni, amit a 2013/14-es idényben tett az Atlético Madrid játékosaként: megnyerni a bajnokságot, és a Zamora-díjat.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
BAJNOKSÁG

Leave a Reply