Ramos a klub valaha volt legjobb spanyol játékosa?

Csak Gento nyert több trófeát a csapattal.


Sergio Ramos a Real Madrid történelmének egyik legsikeresebb játékosává nőtte ki magát, amióta 2005-ben csatlakozott a klubhoz. A kapitány 22 trófeát szerzett a csapattal, ezek közül öt darab bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját.

Ez a szám (22) csak eggyel kevesebb, mint amit a legendás Paco Gento gyűjtött habfehérben. Számos helyen Gentót tartják a legnagyobb spanyolnak.

Alfredo Di Stéfanóról sem feledkezhetünk meg, de ő csak spanyol útlevéllel rendelkezett, hisz argentin születésű. Lássuk azt a nyolc spanyol játékost, akik Ramos riválisai – mármint ami a sikereket illeti.

Paco Gento

A Real Madrid tiszteletbeli elnöke 1953 és 1971 között volt a csapat játékosa. Ez idő alatt 23 trófeát nyert, köztük 21 bajnoki elsőséget és hat Európai-Kupát. 600 tétmérkőzésén 180 gólt szerzett.

Raúl

Az 1990-es évek arannyá változtak a Real Madrid számára, amikor Raúl González főszereplővé vált. 1994 és 2010 között 16 éven át szolgálta a klubot (mint játékos), és három Bajnokok Ligáját nyert. Két döntőben gólt is lőtt. 741 tétmérkőzésen 323 gólt jegyzett.

Iker Casillas

Ha nem is a legjobb spanyol játékos a Real Madrid történelmében, de az biztos, hogy a klub valaha volt legjobb kapusa. 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára. Három Bajnokok Ligája és öt bajnoki cím fűződik San Iker neve mellé.

Emilio Butragueno

A csatár, aki tagja volt a La Quinta del Buitrenek, oldalán Michel Sanchís-al és Martin Vázquezzel. Ez a támadósor öt bajnoki címet, és két UEFA-kupát nyert habfehérben.

Pirri

Ő volt a fizika megtestesítője, hogy mit is kell tenni a Real Madridért. 1964 és 1980 között 561 mérkőzésen lépett pályára, 172 gólt szerzett – valamint begyűjtötte az Európai-kupát.

Amancio

A játékos, aki gólt szerzett az 1966-os Európai-kupa döntőjében. Amancio kulcsszereplő volt a Blancók sikereiben, több bajnoki címet is bezsebelt madridistaként az 1960-70-es években.

Ricardo Zamora

A kapus, aki az 1930-as években az első bajnoki címhez juttatta a Real Madridot. A spanyol labdarúgás legendás alakja, akiről elnevezték azt a bizonyos Zamora-díjat, amit idén nem más, mint Thibaut Courtois hódított el.

Jose Antonio Camacho

Camacho 1973 és 1989 között állt a Real Madrid alkalmazásában. 577 tétmérkőzésen lépett pályára, és kilencszer emelhette magasba a bajnoki trófeát. Camacho a klub egyik legsikeresebb idejében játszott együtt olyan játékosokkal, mint Juanito, Santillana, Miguel Angel és Vicente del Bosque – akik szintén rengeteget sikert hoztak a klub számára.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply