Hazard, Jovic, Militao: még nem bizonyítottak

Mindhárman csalódottságot okoztak az első idényükben.


A Real Madrid idén nem arra törekszik, hogy újabb igazolásokkal erősítse a csapatot, hanem abban reménykedik, hogy Eden Hazard, Luka Jovic és Éder Militao bebizonyítják azt, hogy megérték az értük fizetett összegeket.

A három játékos egészen sokkoló összegért, összesen 210 millió euróért érkezett tavaly nyáron, de egyikük sem tudta hozni az elvárt szintet. A tavalyi érkezők közül kizárólag Ferland Mendy és Rodrygo Goes volt az, akiknek jól sikerült a debütáló idényük, és ez jelentette azt, hogy a Real Madrid három év után újra bajnoki címet ünnepelhetett.

Mint azt tudjuk: Hazardot számtalan sérülés súlytotta, a bokasérülése pedig olyannyira komollyá vált, hogy mindössze 22 mérkőzésen lépett pályára – melyeken összesen 1 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

A belga klasszis korábban azt mondta, hogy a következő idény más lesz: „A második idényem után fognak megítélni..”

Hazard arra törekszik, hogy ugyanazt a formáját érje el, amit a Chelsea-ben mutatott. De ehhez sérülésmentes idényre van szüksége.

Jovic kevés játéklehetősége igazán megnehezítette a dolgokat Madridban, olyannyira, hogy ő sem szerzett két gólnál többet. Sokszor tűnt úgy, hogy végre több lehetőséget kap Zidane-tól, de a csúcsformában futballozó Benzema teljesen kiszorította a kezdőcsapatból.

Ugyan számtalan hír röppent fel a szerb csatár távozásáról, de mégis maradt. Reményei szerint ebben az idényben már megkapja Zizou bizalmát.

És megérkeztünk az utolsó csalódást keltő igazoláshoz, aki Éder Miltao. A brazil a Real Madrid harmadik számú középhátvédjeként érkezett tavaly, de természetesen nem jelentett veszélyt a Ramos-Varane duóra, akik szintén fantasztikusan játszottak az egész idény során.

Militao teljesítményével számtalanszor merültek fel kétségek, azaz, hogy az ő szereplésével jóval gyengébb a Blancók védelme. Nem mutatta azt, amit már Nachótól megszokhattunk: a sokoldalúságot.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply