Zidane nagy dilemmája: tapasztalat vagy fiatalok?

A francia trénernek rengeteg lehetősége van.


Zinédine Zidane igazán nehéz helyzetbe került a Real Madridnál. Az első csapat kerete erősebb, mint az előző idényben – annak ellenére, hogy nem történtek új igazolások. Zidane első edzői futásából még mindig maradtak veteránok, de itt vannak a fiatalok, akik sorra érkeznek.

A francia Real Madridja mindig olyan csapatból áll, akik uralják a mérkőzéseket. Itt van Toni Kroos és Luka Modric, akik évek óta kirobbanthatatlanok a középpályáról, hisz a tudásokkal hozzák a Blancók stílusát.

Most azonban a fiatalok megérkeztek, és fizikálisan impozánsabbak, mint az igazi veteránok. Ez pedig több lehetőséget is kínál Zizounak.

Martin Ödegaard a kiváló példa arra. Ő, és Fede Valverde hasonló tehetséggel rendelkeznek, és a gyorsaságuk is passzol. Az edzői stáb amolyan “box-to-box”-nak nevezte őket. A támadósorban itt van Vinícius Júnior és Rodrygo Goes. A két kis brazil most már rendelkezik olyan tapasztalatokkal, és erővel, hogy gond nélkül helyet kapjanak a kezdőcsapatban.

“Nagyon sok erőre tettek szert” – mondta Thiago Lobos és Marcel Duarte, a két brazil személyi edzője.

Ez a négy fiatal Ferland Mendyvel kiegészítve Zidane legfizikálisabb csapata, a kezdőcsapat pedig így nézne ki: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Mendy; Casemiro, Valverde, Ödegaard; Rodrygo, Benzema, Vinícius.

De itt vannak azok a játékosok is, akiket már jól ismer Zidane, hisz már évek óta jól teljesítenek, és számtalan érv szól amellett, hogy ők kerüljenek a kezdőcsapatba.

A Casemiro-Kroos-Modric hármas elengedhetetlen volt a Blancók hármas BL-sikerében.

Eden Hazard, Isco és Marcelo mellett ők azok, akik a legtechnikásabb Madridban. Ez a kezdőcsapat pedig így nézne ki, ha Zizou a jól megszokott módszert választaná: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Hazard, Benzema, Isco.

Zidane mindig is híres volt arról, hogy meglepetést okozzon a kezdőtizenegyet illetően, így kár is találgatni, hogy vajon melyik csapatot állítja össze a szezon kezdetére.


forrás: MARCA

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

Vajon hol fog kikötni Dybala?

Még mindig tisztázatlan a helyzete. Az olasz és a spanyol sajtó már többször szóba hozta Paulo Dybalát a Real Madriddal egy játékoscsere keretein belül. Most viszont úgy tűnik, hogy a Tottenham közbeszólhat. A londoni csapat erősítéseket tervez nyárra, és ennek részese

TOVÁBB »
hala

Ismét a Real Madrid az élen

Minden évben az amerikai Forbes magazin utána jár, hogy melyik csapat a világon a leggazdagabb. Nos, az elmúlt három évben a Real Madrid volt az első helyen és ez most sem változott. 

TOVÁBB »