Casillas:”Az álmaim valóra váltak”

Iker Casillas-t a France Football azon 10 kapus közé választotta, kik jelöltek a futballtörténelem legjobb kapusa címre. Noha zavarba ejtette, de boldoggá is tette a spanyol kapuslegendát a jelölés. Megtiszteltetésnek érzi, hogy a történelem legnagyobb nevei közé került. A francia médiának adott interjúját a Marca is közzé tette, melyben a jelöltséggel kapcsolatos érzésein kívül a karrierjének befejezéséről is beszélt.

VISSZAVONULÁS:

„Nem volt nehéz döntés, mert nem én hoztam meg. Nem volt más választásom, mint elfogadni amit a körülmények rám kényszerítettek. Igaz, a szívrohamom előtt azt hittem, majd két vagy három év múlva következik be, de minden nap közelebb kerültem a sportkarrierem befejezéséhez. Nem úgy ért véget ahogy szerettem volna, ami szomorúvá tesz. Ha belegondolok, hogy nem egy komoly sportsérülés miatt mentem nyugdíjba, hanem valami sokkal komolyabb miatt, amibe bele is halhattam volna. Hálásnak kell lennem, hogy sikeres karriert futottam be katartikus pillanatokkal.”

MILYEN A JÓ KAPUS?

„A jó kapus biztonságot nyújt. Ezt minden védő elmondja. A kapusnak a biztonság érzetét kell közvetítse. Sok jó kapus van, akik nagyszerüen védenek, kiváló a lábmunkájuk, de ha nem adnak biztonságérzetet a többieknek, az azt jelenti, hogy a dolog nem működik.”

AKTÍV KAPUSOK, AKIK LENYŰGÖZIK:

„Elég maradi vagyok, így mondhatnám Neuert, aki ellen játszottam, és mindenki tudja, hogy rajongok Gigiért (Buffon) még így is, hogy kevesebbet játszik. De ha igen, akkor nagyon magas szinten. De Courtois-t, Oblakot, Ter Stegen-t és Alissont is nagyon szeretem.

A DREAM TEAM JELÖLÉSRŐL:

„Számomra nagyon sokat jelent. Amikor kicsi vagy, vannak álmaid, amiket remélsz, hogy megvalósíthatod, hogy történelmet írhatsz ebben a sportágban. Úgy érzem, én elértem. Bejutni a történelem tíz legjobb kapusának a listájára emlékeztet, hogy az álmaim valóra váltak. De amikor a többiekre gondolok, akik mellett az én nevem van, kicsit zavarba ejt. Káprázatos, hogy ott lehetek. Igaz, hogy nagyszerű eredményeket értem el a futballban, hogy hosszú ideig a legjobb voltam. Igen, tudom, hogy ha alaposan megnézzük, keveseknek adatik meg olyan karrier, mint az enyém. A zsűri tagjaira bízom, hogy eldöntsék, jogos-e a jelenlétem itt.”

forrás

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply