Madrid kifizeti Bale fizetésének a felét ha eligazol

A Marca cikke szerint amennyiben Gareth Bale eligazolna, abban az esetben kifizetnék a walesi fizetésének a felét.

Miután tavaly Zinedine Zidane visszatért a királyiak padjára, a keret minden tagját egyesével az irodájába hívta. Személyesen mondta el mindenkinek, hogy az új, epülő keretben kire számít és kire nem. Nos, Bale volt az egyik, akire nem. Akkor kezdődött el a csatár tragikomédiája

Egy éve felcsillant a remény, hogy Kínában folytathatná. A transzfer végül elhúzódott és kudarcba fulladt. Ennek oka a kínai pénzügyi szabályozás, a másik oka pedig Bale volt, aki nem szeretne Ázsiába menni.

Az elmúlt szezon javát a kispadon vagy kereten kívül, lazító golfmeccseken töltötte Bale, mindenki számára nyilvánvalóvá vált: Zidane akire nem számít, az nem jut szerephez. Bale és James így nagyritkán léphetett pályárq.

Amikor mindezek után néha mégis játékra kérte a francia, Bale abszolut motiválatlanul, lélektelenül és végül már a csapattársai számára is mellőzötten játszott. Ami azért érthető.

Bale az edzéseket lekiismeretsen abszolválta, amire a szerződése kötelezi teljesítette. Minden fél visszafogottan nyilatkozott, Zidane számtalanszor bizonygatta, hogy nincs semmi probléma közöttük, nagyra értékeli Bale tudását és csupán techniaki okokból hagyta ki a keretből. Persze ezt mára senki nem hiszi el.

Ha létezik is kölcsönös tisztelet egymás iránt és tételezzük fel, semmi bajuk nincs egymással, a bizalom és a szakmai együttműködés mára akkor is nullára csökkenhetett. Ennek leg szembetűnőbb jele az volt, amikor maga Bale kérte meg Zidanet, hogy ennyiben nem számít a játékára, hagyja ki a Manchester City elleni Angliába utazó keretéből. És Zidane megtette.

A történetnek folytatása annyi, hogy Bale edz és dolgozik, hiszen nem szeretne saját maga ellen dolgozni és ha sikerülne más klubhoz igazolnia igenis játszani akar. De -érthetően- ragaszkodik a Real Madridnál megállapított fizetéséhez. Miözben ügynöke számtalanszor nyilatkozta, hogy Bale csak abban az esetben hajlandó rábólintani bármelyik klub ajánlatára, ha a mostani fizetését megkapja ott is. Ami évenként 17 millió euró ha a gyepre fut meccsen ha nem. Bale pedig sose vesztve el magabiztosságát, még olyan kijelentést is tett, hogy elgolfozgat ő még két évet, ha nem kap egyetlen játékpercet, akkor is.

Maga a walesi keveset nyilatkozik és ritkán jelenik meg a szabadidejében nyilvánosan. Magánélete is el van takarva mások szeme előtt, maximum egy golfklubban lesik meg a sajtófotósok, és remek képek készülnek róla.a kispadon/lelátón ülve-fekve-aludva a mérkőzések alkalmával.

Bale nem egy Ramos, aki élvezi a celebritását és bátran posztolja a családját, a teljes eletét a közösségi oldalakon. Bale nem egy Modric vagy Marcelo, akik lefutják a szponzorok által kötelező nyilvános köröket a sajtó előtt és néha engednek bepillantást életük privát szegmensébe a rajongóknak. Bale nem szeret a nyilvánosság előtt élni, Bale nem posztol csak nagy ritkán és Bale ritkán nyilatkozik. Meglehetősen magának való figura.

A klub a világjárvány közepén egy bizonytalan szezon kezdetén immár a legkevesebb kiadások megtartása mellett folytatja a stadion felújítást. A transzferazezon alatt sikeresen értékesítették azokat, akikre nincs szüksége Zidanenak vagy adták kölcsönbe őket. Maradt a Bale kérdés. Vagy fizetik még két évig, hogy padozzon, vagy menjen máshova. És maga a vételára nem a legnagyobb gond, kérője lenne. A fizetését kiperkálni nem képes csak néhány európai klub.

Ezért hozták meg a talán mindenki számára legjobb döntést akkor, amikor alig néhány nap maradt a megegyezésre egy új munkahellyel. A cél valamelyik angliai klub lehet, Tottenham vagy Manchester United akár. Bale is szívesen térne haza, anyagilag is kivitelezhető és mindenki jól járna.

L

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS
Kém a Real Madrid ellen

Leave a Reply