A Real Madrid védelmében kialakuló válságról

Mindenki tisztában van azzal, hogy a Real Madrid védelmével komoly problémák léptek fel. Nem csak most, de a rossz sorozat tovább folytatódik. Kérdések Ramos, Varane, Militao és Nacho körül.


A Blancók védelme egyre inkább rosszabbodik, mintsem javul, amikor a 2021-es esztendő felé haladunk. Sergio Ramos jövője még tisztázatlan, miközben Varane és Militao küzd azért, hogy formában legyenek.

Mint azt tudjuk: Nacho Fernández régóta másodlagos szerepet tölt be a klubnál, és nem tekinthető megoldásnak a csapat védelmi kérdéseire. De az igazi aggodalom Ramos szerződése körül van, hisz változás még mindig nem történt ezügyben. A kapitány júniusban ingyen távozhat, hacsak nem ír alá egy új kontraktust. A klubnak döntenie kell, hogy Ramosszal képzelik-e el a jövőt.

Ramos szerződés nélkül

Bizonyos ideig sűrgetni kell a kapitány szerződéshosszabbítását, különösen azután, hogy az eredmények bizonyították: mennyire is függ a csapat Ramostól a védekezésben. A klubnak a lehető leghamarabb kell új szerződést kínálnia a kapitánynak, hogy elkerülje az esetleges kételyeket.

Florentino Pérez és Ramos személyesen kezelik az ügyet, erről senki nem is tud. De minél tovább húzzák, annál bizonytalanabb a dolog. Kulcsszerepe nem kérdőjelezhető meg, épp úgy, mint korábban Cristiano Ronaldónál. Világos, hogy a jelenlegi helyzet nem könnyíti meg Zidane munkáját.

Varane nincs formában

Mindig elérkezik egy bizonyos pont, amikor a rossz teljesítmény komolyabbá válik. Ez történt Varane-nal is, hisz a teljesítménye messze a legjobb. Ezek a bizonyos kételyek az elmúlt szezonban való Manchester City elleni BL-mérkőzés óta vannak jelen, azóta Varane árnyéka önmagának.

Amikor a legjobbját nyújtja, tökéletes biztonságot jelentett a védelem közepén Ramos mellett. Sok mérkőzést játszott az elmúlt két évben, és jelenleg is azért küzd, hogy jól játsszon. Szót ejthetünk a Shakhtar Donetsk elleni horrormérkőzésről, amikor Varane nem tudott példát mutatni Militaónak.

A Valencia elleni öngólja teljes kétséget okozott mindenkinek, ezért Zidane elsődleges feladata, hogy segítsen visszanyerni francia honfitársa legjobb formáját, mert egyszerűen nincs más választása.

Militao nincs rendben

A Real Madrid egész történelme során arra törekedett, hogy lehetőséget adjon a fiatalok számára, ha azok tehetségesek. Ez történt Éder Militaóval is. A Portóban minden tekintetben a legjobb védőnek számított, legyen szó középhátvéd vagy épp jobbhátvéd szerepről. A Blancók épp ezért szerződtették.

Mindenki tisztában van azzal, hogy a Varane-Ramos duó nem tarthat a végtelenségig. Militao eddigi teljesítményei jelenleg arra adnak okot, hogy a madridisták ne higgyenek benne, és abban is teljesen kételkednek, hogy ő volt a legjobb választás ami az utánpótlást illeti.

Debütáló szezonja nem mondhatni se jónak, se rossznak, de nem lehet megítélni senkit egyetlen szezon alatt, főleg ha másik országról és bajnokságról van szó. Fejlődés persze egyelőre nem tapasztalható.

Nacho nem sokat játszik

A spanyolt vészhelyzet esetén alkalmazza Zidane, bár az évek során senki sem kérdőjelezhette meg madridista szívét. A Clásicóban megsérült, de a válogatott szünet után újra bevethető lesz, és Zidane-nal remélik, hogy csillapítani tudják a védő csapattársaira való nyomást.

Elvileg igazolások is jöhetnek

Az erősítés 2021-ben érkezhet, bár a koronavírus (COVID-19) okozta gazdasági válságot figyelembe véve: a klubnak még most sincs erre pénze.

David Alaba helyzete érdekes a Bayern Münchennél, és az osztrák védőt fel is ajánlották a Real Madridnak. A két klub kapcsolata jó, de ezt nem is akarják elrontani ezzel az üzlettel. Arról nem beszélve, hogy Alaba magas fizetést kér.

Alternatívaként szolgálhat továbbra is a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzigben játszó Dayot Upamecano.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
Jovic megúszta a börtönt

Leave a Reply