Pochettino jöhet Raúl helyett, ha Zidane távozik

Az argentin szakember korábban már majdnem aláírt.


Több ízben boncolgattuk már mi is, hogy a Real Madrid jelenleg nagyon nehéz időszakot él át, és sokan meg is kérdőjelezik azt, hogy Zinédine Zidane a megfelelő ember-e arra, hogy a Blancók kispadján üljön.

A csapat tegnapi veresége már az ötödik az elmúlt tizenhat mérkőzés során, ez pedig hatalmas problémát jelent Zidane jövőjére nézve.

Ugyan Zidane neve jóval nagyobb, mint a legtöbb edzőjelöltnek aki a Blancókat irányította, és ha a helyzet nem javul akkor a Real Madrid új tréner után néz. Zidane kirúgása a legutolsó dolog, amit a klub tenni szeretne, tekintettel arra, hogy a francia tréner mennyire szereti a szurkolókat. Jelenleg két név van azon a bizonyos listán, akik jelöltek Zidane helyére: Mauricio Pochettino és Raúl.

Pochettinót ideális jelöltnek tartják, és az argentin szakember korábban nagyon közel állt ahhoz, hogy Rafa Benítezt váltsa a kispadon. Ez meg is történt volna, de Daniel Levy (a Tottenham elnöke – szerk.) nem volt hajlandó aláírni Mr. Pochettino távozási szándékát.

Pochettino sosem rejtette el azon vágyát, hogy a Real Madridot irányítsa, és a szerződés feltételei sem jelentenek problémát, mivel már sokszor esett szó erről. Eddig még nem sikerült kapcsolatba lépni a szakemberrel, azonban ez nem probléma, hisz mindkét fél jól ismeri egymást.

A másik lehetőség maga a klublegenda, Raúl Gonzalez, de a vezetőség nem igazán szeretné, hogy ilyen hamar kerüljön az első csapat élére. Raúl mindenkinél jobban ismeri a klubot és a Real Madrid hierarchiáját, így nem is kérdés, hogy ő egyszer bizony vezetőedző lesz az első keretnél is.

Zidane azonban pont tegnap tette világossá, hogy nem mond le, ezért a klubnak kell megtennie az első lépést, amennyiben ők is szükségesnek látják a váltást. A csapat egyelőre kitart Zizou mellett, és úgy gondolják, hogy képesek megváltoztatni a jelenlegi helyzetet.

A dolgok azonban nem lesznek egyszerűek a francia számára: hétvégén jön a Sevilla elleni idegenbeli mérkőzés, ezután következik a Borussia Mönchengladbach elleni BL-mérkőzés, ami sorsdöntő lesz, hisz ezen múlik a továbbjutás.

Ha ez még nem lenne elég, ezután jön a madridi derbi az Atlético Madrid ellen.


forrás: MARCA

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

odegaarddal_elegedett_a_real

Ödegaarddal elégedett a Real Madrid

A Real Madrid 18 éves kiválósága, Martin Ödegaard nemrégiben elmondta, milyen visszajelzést kapott a csapatától. A Real Madrid nagyon elégedett azzal, amilyen fejlődést mutat a holland ligában a Heerenveen kölcsönjátékosaként. Ödegaard 2017 januárjában került a holland csapathoz, és ott

TOVÁBB »
sergio_ramost_hivta_a_termeszet

Sergio Ramost hívta a természet

A szombati Eibar – Real Madrid mérkőzésen Sergio Ramos a lefújás előtt tíz perccel valamit mondott a játékvezetőnek, majd futva elhagyta a pályát. A játékost ugyanis hívta a természet… Zinédine Zidane a következőképp nyilatkozott az esetről: “Ramosnak sz..nia kellett,

TOVÁBB »