Benzema a Real Madrid új Cristiano Ronaldója

A francia csatár a csapat góljainak 29%-át lőtte Zidane második ciklusában, míg Cristiano Ronaldo 28%-os mutatót tudott produkálni Zizou első regnálásában.


Cristiano Ronaldo szezononkénti 50 gólját szinte lehetetlen pótolni. A portugál csatár lenyűgöző számokat ért el a Real Madridban: 450 gólt szerzett 438 tétmérkőzésen. Cristiano pótlása 2018-ban rendkívül lehetetlen volt. Mbappé volt a legfőbb célpont erre a szerepre, de őt 2021-ig nem lehet megszerezni. Neymar lekerült a listáról a Barca múltja miatt, illetve a PL-ből kiszemelt két játékos (Mohamed Salah és Harry Kane) túl drágák lettek volna – amellett, hogy lehet nem is sikerült volna alkalmazkodniuk a spanyol bajnoksághoz.

Ezért döntött úgy a Real Madrid, hogy házon belül oldják meg a portugál legendától nyújtott teljesítményt: Karim Benzemára, Marco Asensióra és Gareth Bale-re (később, vagyis most már Eden Hazard) bízták ezt a feladatot, hogy közösen érjenek el ennyi találatot egy idény során. Erre a kihívásra csak Karim Benzema tudott érdemben válaszolni, aki 32 esztendős létére egyik legjobb időszakát éli.

Egy Pedro Martín nevű Twitter-fiók üzenetéből a következő derül ki: „Benzema sokkal fontosabb Zidane második uralkodásában, mint Cristiano volt az elsőben.” Cristiano a csapat góljainak 28%-át szerezte (393-ból 112-t), míg Benzema 29%-os mutatót ért el: 148-ból 44-et.

kép forrása: as.com

A Real Madrid problémája jelenleg azonban az, hogy a csapat többi gólfelelőse nem tud felnőni a feladathoz. Bale sem tudott, ahogyan most a Jovic-Asensio-Hazard hármas sem. A sérülések persze mindannyiukat megakadályozták őket ebben a teljesítményben. Éppen emiatt említésre méltó, hogy Hazard mindössze két gólt szerzett a 2019/20-as idényben.Korlátozott támogatás

Mivel más gólfelelős nincs, így Benzema 32 esztendős létére tovább fejlődik és egyúttal írja a történelmet a csapattal. Éppen nemrég döntötte meg Roberto Carlos rekordját, aki a legtöbb mérkőzéssel (a brazil legendának 527 mérkőzése van, BigBenz pedig már 529-nél jár – a szerk.) rendelkezett a klubban – ami az idegen légiósokat illeti.

Karim Benzema jelenlegi szerződése 2022-ben jár le, de nem lepődnénk meg, ha a vezetőség egy új kontraktust tenne le az asztalára.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

SZUPERKUPA
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply