A felejthető Jović-év

A Real Madrid 50 mérkőzést játszott a 2020-as naptári évben, de Luka Jovic mindössze 18-on vett részt.


A szerb csatár egyetlen góllal zárta az évet a pályán töltött 607 perce alatt. Jovic 2020-ban a Szuperkupában kezdőként lépett pályára Benzema sérülése miatt. A januárban játszott három Copa del Rey mérkőzésből mindössze egy alkalommal került a kezdőcsapatba, és az öt találkozón mindössze 268 percet játszott.

Amikor már minden azt mutatta, hogy Jovic lassan kezdi visszanyerni formáját, akkor jött a COVID-19 és azok a bizonyos sérülések. A hiányzások végül azt jelentették, hogy az elmúlt esztendőben 32 mérkőzést hagyott ki.

Ebben az idényben 208 percet töltött pályán, és a mostani sérüléséből visszatérve egyetlen alkalommal sem lépett pályára. A legutóbbi találkozón (Celta Vigo) Zidane inkább Mariano Díazt küldte fel Benzema helyére, a szerb pedig ezt végig nézte. Ez is egyértelmű jele annak, hogy Jovic mára a legutolsó lett a sorban. Már ami a támadókat illeti.

A Bajnokok Ligája kezdetén nagy lehetőség adódott előtte, amikor Benzema helyett ő kezdett a Shakhtar Donetsk ellen, de maradandót nem tudott alkotni, így az 59. percben le is cserélte őt Zidane. A találkozót egyébként az ukránok nyerték, 3:2-re.

Mindeközben Zizou állítása szerint minden játékosára számít, szerepelnek a terveiben, és egyiket sem szeretné elveszíteni januárban.

Jovic azonban nem távozott, hanem megpróbált alkalmazkodni. A nyári átigazolási időszakban a Real Madrid úgy döntött, hogy kölcsönadja a szerbet – végül az egyetlen csatár aki távozott, az Borja Mayoral volt, az AS Roma csapatához.

Jovic tehát Madridban maradt, mint a Blancók második számú csatára Benzema mögött. Mégis elveszítette fontosságát a csapatban, még Mariano Díaz is többet játszott (260 perc), de ő is egyetlen gólt szerzett.


forrás: MARCA / Transfermarkt

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁltalánosSzerződések
Megy, vagy marad?

Leave a Reply