Zidane hat bűne

A MARCA újságírójának, Mario Gomez Estrelának véleménye.


A Real Madridnak nem sikerült megszerezni idei első trófeáját, miután vereséget szenvedett az Athletic Bilbao ellen és kiesett a Szuperkupából. Zinédine Zidane pedig nem tudott megoldani több olyan problémát is, amit meglehett volna és javulást jelentett volna a csapat számára.

Kétségek merültek fel a címvédésben is, hisz Zidane csapata rendkívül változó a bajnokságban. Mai napig az Atlético Madrid a favorit. Vessünk egy pillantást Zidane hat bűnére ebben a szezonban.

1. Rotáció

Néhány rossz novemberi eredmény után Zidane ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára – anélkül, hogy változtatott volna, vagyis nem történt rotáció. A francia tréner változtatásai jók voltak az elmúlt időszakban, frissen tartották a csapatot és képesek voltak versenybe lenni mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban.

2. Kevés (vagy nincs) bizalom a fiatalokkal szemben

Olyan játékosok, mint Martin Ödegaard, Vinícius Júnior, Éder Militao és Rodrygo: alig kaptak játéklehetőséget az elmúlt hónapokban. Ez komoly csapás az önbizalmukra, hisz Zidane még mindig nem találta meg annak a módját, hogy beépítse őket a csapatba.

3. Nagyon kiszámítható játék

A Real Madrid viszonylag könnyen verhető csapattá vált, mivel a Blancóknál hiányzik a meglepetés eleme. Taktika változtatások a meccs előtt vagy közben.

4. Késői cserék

A Real Madrid nehezen tudja megfordítani azon mérkőzéseket, amikor az ellenfelek vezetést szereznek. Ekkora van (lenne) szükség a cserékre, hogy löketet adjanak a meccsekbe, ehelyett Zidane szinte mindig túl későn cserél. A meccs utolsó perceiben lépnek pályára a cserejátékosok.

5. Kis csapatok

A Real Madrid legyőzte a Barcelonát, az Atlético Madridot és a Sevillát – míg kikapott vagy pontokat hullajtott a Cádiz, Elche, Alavés és a fiatalokkal felálló Valencia ellen. Ezen teljesítmények mind a koncentráció hiányára foghatóak.

6. Támadósor, védelem

Thibaut Courtois kiválóan teljesített az Athletic első félidejében, és többször is megmentette a csapatot egy esetleges góltól. A Blancók támadósorára és védelmére ez már nem mondható el, javulniuk kellene – és kell is, ha harcban akarnak lenni a fennmaradó három trófeáért.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply