Kroos: A tökéletes középpályás

Vicente del Bosque magyarázta el a német játékos tehetségét.


Toni Kroos ott volt az Atalanta elleni BL-találkozón, amit a Blancók nyertek meg Ferland Mendy góljával. Kroos a találatot követően is ugyanolyan higgadtsággal sétált a pályán, mint a gól előtt. A német mindig nyugodt, Vicente del Bosque véleménye szerint pedig ő a tökéletes középpályás.

A Real Madridba érkezése óta – az európai futballt nézve – senki sem bánik olyan jól a labdával, mint ő. Amióta a Blancók játékosa, összesen 21057 passzolt – 93,34%-os pontossággal. Aki a legközelebb áll hozzá, az Sergio Busquets, bár ő 21 mérkőzéssel többet játszott. Az ő mérlege: 20989 passz, 90,65%-os pontossággal.

„Az igazán jó játékos a 39-es (mezszám), a legfiatalabb, Kroos” – mondta még 2012-ben Vicente del Bosque, amikor a Bayern München kiejtette a Real Madridot a Bajnokok Ligájában. Majdnem egy évtizeddel később Kroos bebiztosította magát abba a csapatba, amelyik egymás után három BL-trófeát emelt a magasba.

„Létfontosságú a csapat számára. Sok mindent csinál, mindezt elképesztően lazán. Amiben kiemelkedő, az a döntéshozatala. Mindig helyesen választ. Ő egyike azoknak a középpályásoknak, akik képesek rövid és hosszú távon is jól mozogni, vagy közepes távolságra pontosan adni a labdát.” – mondta Vicente del Bosque a MARCA-nak.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply