Allegri a favorit Zidane helyére, de..

Nézzük, hogy mi is robbantotta fel az internetet az elmúlt napokban. Edzői-kérdés a Real Madridnál.


Immáron egyre erősebb azon pletyka, miszerint Zinédine Zidane az idény végén távozik a Real Madrid éléről, a helyét pedig Raúl – vagy Massimiliano Allegri veszi át. De valóban így fog történni? Igen, nagyon úgy tűnik.

Zidane és a klub természetesen cáfolja ezen felvetést, de az érvek emellett szólnak.

Zidane lecserélése nagyon komoly gondot okoz a vezetőségnek, emlékezzünk csak vissza 2018-ra, amikor Julen Lopetegui és Santiago Solari is próbálkozott, de egyikük sem járt sikerrel a csapatnál. Éppen ezért van rendkívül nehéz helyzetben Florentino Pérez, aki ugyan először Raúlt favorizálta a francia tréner helyére, mára már úgy tűnik, hogy Allegri lesz a befutó.

Miért?

Olaszországban már kész tényként kezelik a hírt. Amikor Zidane először (2018-ban) elhagyta a klubot, a Real Madrid már akkor felkereste Allegrit, aki azonban a Juventus alkalmazásában állt, ezért elutasította a Blancók ajánlatát. Raúlnak ajánlata van a Frankfurttól, és sok madridista véleménye szerint jót is tenne neki egy németországi kitérő, ahol tapasztalatokat szerez – majd később visszatér. Igen ám, de a legendás hetesnek mindig is az volt az álma, hogy a Real Madridban töltse el az összes idejét, már ami a labdarúgást illeti.

Mások természetesen úgy gondolják, hogy ő a tökéletes helyettes Zidane helyére.

A tények

Ha Zidane távozik, az csak a saját döntése lesz, mert a klub teljes mértékben támogatja. Ha a Real Madrid Raúlt szeretné az új vezetőedőnek, az csak Raúlon múlik, hogy elfogadja-e. Allegri esetében viszont már vitás a helyzet, sokan nagyon jó edzőnek tartják, de a madridisták többsége teljesen elhatárolódik az olasz szakembertől.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
EGYÉB

Leave a Reply