Hivatalos közlemény: LaLiga-CVC

A Real Madrid hivatalos közleménye a LaLiga és a CVC közti megállapodásával kapcsolatban.


A mai napon, a 11:00 órától tartott ülésen a Real Madrid C. F. igazgatótanácsa egyhangúan egyetért abban, hogy polgára és büntetőjogi eljárást indít a LaLiga elnöke, Javier Tebas Medrano és a CVC befektetési alap elnöke, Mr Javier de Jaime Guijarro – valamint magával a CVC Capital Partners SICAV-FIS-sel szemben.

Ezenkívül az igazgatótanács elhatározta, hogy minden jogi lépést megtesz annak érdekében, hogy megsemmisítse a LaLiga közgyűlésének 2021. augusztus 12-én meghozandó határozatát, amelyet a CVC befektetési alappal kötött.

ELŐZMÉNY:

A LaLiga és a CVC befektetési alap között létrejött egy olyan megállapodás, amely szerint a COVID-19 okozta pénzügyi nehézségek miatt a klubok jelentős pénzösszeghez juthatnak. A liga a befektetői alappal közösen alapított cégbe viszi a kereskedelmi jogokat, a CVC pedig ebben kap 10%-os részesedét 2,7 millárd euró ellenében. Pont ez az a rész, amely nem tetszik a Real Madridnak. Többek között a Barcelona is emiatt a megállapodás miatt nem tudta megtartani Lionel Messit.


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply