sevilla-vs-real-madrid

Bale eladása komoly fejfájást okozhat

A hétvégén kimaradt a keretből, ezt követően pedig teljesen reménytelen a jövője a Real Madridnál.

Egyik opció, hogy Zidane csak kímélni akarta játékosát a fütyüléstől hazai pályán ahol a csapatnak hatalmas támogatásra van szüksége, a második lehetőség, hogy elfogyott a francia mester türelme a walesivel szemben. Egy biztos: a következő hetek meghatározóak lehetnek Bale jövőjét illetően.

A Rayo elleni vereség után Zidane annyit felelt arra a kérdésre, hogy Bale zavartan játszott: „Nem tudom merre járt fejben, erről őt kell megkérdezned.” Egy héttel utána, a Villareal utáni győzelem után is kitérő választ adott: „Én vagyok az edző, nekem kell összeállítani a csapatot. Gondolhattok amit szeretnétek, de valakit mindig ki kell hagynom.”

Bale – akinek még mindig három év van hátra a szerződéséből – korábban kijelentette, hogy Madridban szeretne maradni. Erre utoljára akkor került sor mikor a játékos ügynöke leült egy asztalhoz a Real Madrid igazgatójával, José Ángel Sánchezzel. Ez pedig csak arra utal, hogy a walesi távozik a szezon végén.

Itt jön a hatalmas probléma, hogy komoly fejfájás a Real Madridnak az eladása. A fő pont, hogy nagyon kevés klub van ami teljesítené Bale fizetését, ami 17 millió euró – ennyit kap ma Spanyolországban. Arról nem beszélve, hogy a folyamatos izomsérülései bőven meghatározták a 6 évi madridi jelenlétét. A walesi legnagyobb kérője a Manchester United, azonban ők – mint tudjuk – már nem indulnak jövőre a Bajnokok Ligájában és ez is egy meghatározó probléma a játékos számára, főleg úgy, hogy az elmúlt hat évben négyszer is megnyerte ezt a trófeát – az mellett, hogy két döntőben is gólt lőtt. Az Európa-liga hatalmas visszacsúszás lenne számára.

Kulcsfontosságú lesz az eladása a bevételek növelése érdekében, ugyanis a Real Madrid 100 millió eurónál többet vár a transzfertől. És itt jön képbe egy hatalmas dilemma: ha Bale nem játszik, a piaci értéke percenként csökken, ha viszont úgy játszik mint a Rayo ellen: a sértődött csapattársak fogják verni Zidane asztalát.

Hatalmas kérdés, hogy a Real Madrid hogyan fogja megoldani ezt az ügyet.


(forrás: AS)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-villarreal
ÁLTALÁNOS
andres_avelino_junquera_elhunyt

Leave a Reply