real_barca_el_clasico

Tíz dolog, amit talán nem tudsz Eden Hazardról

Ha a hírek igaznak bizonyulnak akkor már csak órák/napok kérdése és bejelentésre kerül a belga klasszis érkezése. Ennek értelmében a MARCA összegyűjtött 10 érdekességet, amit talán te sem tudtál Edenről!


1. Az édesanyja is focista volt

A Hazard-család egy focista család. A fiúk és apjuk mellett édesanyjuk is focista volt, méghozzá profi szinten. Míg apja, Thierry fél-profi szinten űzte a sportot, addig édesanyja a belga első osztályban volt támadó.


2. NBA rajongó, kedvenc csapata a New York Knicks

Hazard hatalmas rajongója a New York Knicksnek és minden évben legalább elmegy egy mérkőzésükre a Madison Square Gardenbe. Imádja Kristaps Porzingist, a Knicks korábbi és a Dallas jelenlegi játékosát.


3. Első piros lapja: megrúgott egy labdaszedőt

Talán ez volt a legbizarrabb eset a belga pályafutásában. Egy Swansea City elleni Liga-kupa mérkőzésen megrúgott egy labdaszedőt – hisz minden pillanat számított, ennek ellenére az ellenfél egyik labdaszedője szemmel-láthatóan szándékosan húzta az időt. A belga eltiltást kapott, egész pontosan 3 mérkőzést.


4. 17 évesen debütált a belga válogatottban

A belga válogatott hatalmas átalakuláson ment át az elmúlt évtizedben, Hazard pedig mindössze 17 évesen ölthette magára a nemzeti szerelést. Egy Luxemburg elleni mérkőzésen mutatkozott be, ezzel pedig ő lett a 8. legfiatalabb játékos aki magára vehette a piros mezt. Bár a franciák mindent megtették azért, hogy inkább a kéket válassza.


5. Mindig is Zidane-rajongó volt

Amennyiben Madridba igazol, a Lille saját nevelésű játékosának lehetősége lesz példaképével együtt dolgozni. Gyerekként imádta Zidane-t, ez az egyik oka annak, hogy aláírjon a Real Madridhoz. Az 1998-as világbajnokságon egy francia mezt viselt Zidane nevével és a franciáknak szurkolt, ami végül bejött: a franciák emelhették magasba a trófeát.


6. Ott hagyott egy válogatott meccset egy hamburger miatt

2011-et írunk amikor a belga idő előtt ott hagyott egy Törökországi válogatott meccset lecserélése után – azért, hogy később megehessen egy hamburgert. Ezt lencsevégre is kapták ahogyan családjával együtt étkezik.

7. Négy oroszországi vb-elődöntőből hármat megjósolt előre

A vb-előtt Hazard négy csapatra tippelt, nevezetesen: Franciaország, Belgium, Anglia és Argentína. A négy közül csak Argentína maradt le erről.


8. Megdöbbentő statisztika a Chelsea-színeiben

A londoni klubál egész biztosan sosem fogják elfeledni a belgát. A Stamford Bridge-n töltött ideje alatt összesen 352 mérkőzésen lépett pályára, 110 gólt és 92 gólpasszt jegyzett.


9. Kedvenc száma a 10-es

Karrierje során mindig a 10-es mezszámot viselte, azonban Madridba érkezésekor egész biztosan új szám után kell néznie hisz szinte lehetetlen, hogy Luka Modricot megválasszák a kerek számtól. Minden jel arra mutat, hogy a 7-es felszerelést fogja megkapni.


10. Zidane, Rudi Garcia és Lampard pártfogoltja volt

Az első edző aki igazán bízott Hazardban az Rudi Garcia volt a Lille csapatában. Zidane már ekkor tudta, hogy a belga egy igazi klasszis lesz – ezért be is ajánlotta őt a Real Madridhoz. A Real Madrid azonban nem lépett, ezért Angliában kötött ki ahol Frank Lampard vette a szárnyai alá és azt mondta neki: az egész világ a lábaid előtt fog majd heverni.


(forrás: MARCA)

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
real_edzes_vedelem_dron
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply