Elstartolt az átigazolási piac; lássuk a távozókat!

Július 1. Nagy nap a mai, hisz hivatalosan is megnyílt az átigazolási piac ami azt jelenti, hogy: beindulnak az átigazolások, a hivatalos megerősítések, a kivásárlások vagy éppen a kölcsönből való visszatérések.

Lássuk azokat a madridistákat akik hamarosan (napokon/heteken) belül távoznak a királyi gárdától, és új utakon próbálnak szerencsét.


1. Raúl de Tomás (24 éves, csatár)

A spanyol származású csatár ebben az idényben is kölcsönben szerepelt a Rayo Vallecanonál, azonban most a Benficához szerződik véglegesen. A korábbi híreknek megfelelően 20 millió euróért távozik, 2 millió euró éves fizetést kap és a kivásárlási ára 65 millió lesz a portugál alakulatnál.

2. Mateo Kovacic (25 éves, középpályás)

Kölcsönbe távozott, de marad is. A Chelsea a napokban véletlenül idő előtt jelentette be a horvát játékos végleges megvásárlását, ez az elkövetkezendő órákban/napokban már ténylegesen mindenhol hivatalos lesz. A Real Madrid 50 millió eurót kap a horvátért.

3. Theo Hernández (21 éves, hátvéd)

A 21 esztendős francia védő hamarosan az AC Milan játékosa lesz. Nem tartotta be a hozzá fűzött ígéreteket, ennek értelmében kölcsönbe is került idén a Real Sociedadhoz. Ott sem vált be a fiatal játékos, viszont az olasz gárda ragaszkodik hozzá és 20 millió eurót fizetnek érte, 6 éves szerződést ír alá.

4. Borja Mayoral (22 éves, csatár)

A tegnapi U21-es EB győzelem után távozik a fiatal csatár, immáron véglegesen. Idén ő is kölcsönben szerepelt a Levanténél, azonban nem véletlen, hogy ott sem ragaszkodnak hozzá tovább, hisz 34 mérkőzésen csupán öt gólt szerzett. A Real Madrid saját nevelésű játékosa a Real Sociedadhoz szerződik 15 millió euróért cserébe.

5. Martin Ödegaard (20 éves, középpályás/szélső)

A norvég támadó is visszatért kölcsönből, de távozik is. 2015-ben maradandót nem sikerült letennie az asztalra, ezért folyamatos kölcsönbe adások követték egymást. Idén hatalmas szezont futott a holland Vitesse csapatában, ezért több klub figyelmét is felhívta. Legközelebb a Real Sociedadhoz áll, a Real Madrid pedig két évre újra kölcsönbe adná Európa egyik legnagyobb ígéretét.

6. James Rodríguez (27 éves, középpályás)

Folyamatos játéklehetőségre vágyik a kolumbiai, ezt viszont Zidane-tól nem kapná meg. Sok klub nem fut versenyt érte, egyedül a Carlo Ancelotti vezette Napoli szeretné a középpályást. A Real Madrid 50 millió eurót akar érte, mégis a hírek arról szólnak, hogy egy év kölcsön – majd a szezon végén vásárlási opció, 40 millióért.

És a lista végére került Gareth Bale és Keylor Navas. A walesi támadóért egyetlen ajánlat sem érkezett, hisz 30 esztendős illetve hatalmas a fizetési igénye. Ő szívesen maradna a padon is, viszont a Real Madrid ezt nem engedheti meg magának, hogy ekkora fizetéssel padoztasson egy játékost – nem beszélve arról, hogy ezzel másoktól (Vinícius, Isco, Asensio, Rodrygo) venné el a játéklehetőséget.

Navas helyzete más. Ő jelezte a vezetőség felé, hogy három BL-győzelem után nem hajlandó második számú kapusként maradni – szóba is hozták például a Manchester Uniteddel, a PSG-vel de leginkább a Portóval. Egyik opció sem jött össze, ennek értelmében marad és megküzd Thibaut Courtois-val szemben a kezdőért.


forrás: AS, Managing Madrid

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply