A PSG kétszer ajánlotta Neymart, a Real Madrid egyszer sem kért belőle

Nincs vége a Neymar-szappanoperának, na de nézzük a részleteket a MARCA egyik újságírójának tollából.


Neymart tárt karokkal várják a Barcelona-rajongók, azonban a párizsi klub egyértelművé tette: nem engedik el a brazilt korábbi klubjához, olyannyira, hogy a PSG elnöke Nasser Al-Khelaifi kétszer is felajánlotta Neymart a Real Madridnak.

Neymar maradása tehát a katari üzletembernek köszönhető, nem szeretné ha a brazil visszatérne a katalánokhoz – sokkal inkább a Madridnak szánja, de ezt az ajánlatot túl későn tette meg. Pár hónappal ezelőt más lett volna a helyzet, de azóta nagyot fordultak a dolgok a Bernabéu környékén.

A PSG és Barcelona kapcsolata két évvel ezelőtt rendkívül megromlott, mikor a katalánok megpróbálták elcsábítani Marco Verattit. Erre a párizsi gárda úgy válaszolt, hogy hatalmas fizetéssel csalogatta Ivan Rakitic-et, azonban a Barca nagyobb fizetésemeléssel bírta maradásra a horvátot.

Leonardo Araújo sportigazgatói kinevezése óta a két klub közötti kapcsolat mégjobban megromlott, tehát ha a PSG-n múlna Neymar sosem térne vissza a katalánokhoz, viszont ha a játékos távozni akar akkor egyértelműen nincs más választás. A PSG még üzletet is próbált Coutinho főszereplésével, de igazából egyáltalán nem akarnak üzletelni.

A Real Madridot nem lepte meg a PSG ajánlata, de túl későn érkezett. Madridban jelenleg már nem keresnek a támadósorba játékosokat, sőt; még adnak is el onnan Gareth Bale személyében. Tény, hogy szükség esetén valósággá válhat az üzlet, ám jelenleg zárva vannak Neymar előtt a Bernabéu kapui.

A PSG és Barcelona kapcsolata tehát nagyon rossz, a Real Madridé viszont ennek ellenkezője a párizsi gárdával. Rendszeresen tárgyalnak egymással, baráti ellenfelek. A Real Madrid mindig is óvatosan közelítette meg a PSG játékosokat, elkerülve ezzel a konfliktusokat.

Florentino Pérez azt sem tagadta, hogy a PSG kérésére adott ki a Real Madrid korábban közleményt Neymar és Mbappé átigazolási felvetésével kapcsolatban.

Neymart már egy évtizede, egész pontosan 2006 óta hozzák szóba a Real Madriddal – a híres alá nem írt szerződés óta – ami azóta sem zárult le külfönféle hatóságoknál.

Nem kizárt, hogy a jelenlegi ajánlat olyan kapukat nyit meg amik eddig zárva voltak. Bár továbbra is reménytelennek tűnik a brazil érkezése, hisz a Madridisták sokkal inkább Mbappé szerződtetését favorizálják, nem beszélve arról, hogy a királyi gárda öltözője is erre vágyik.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
15930434350770
ÁTIGAZOLÁSOK
15930434350770

Leave a Reply