Ismerd meg Militãót

Ismerjük meg együtt Éder Militãót, akit holnap 13:00-kor mutat be a klub a Santiago Bernabéu közönsége előtt.


A 21 esztendős védő csatlakozik a Real Madridhoz, miután a brazil válogatottal megnyerte a 2019-es Copa Américát.

Éder Gabriel Militão (Sertãozinho, Sao Paulo, 1998-01-18) hivatalosan is a Real Madrid játékosa, 2025-ig szóló szerződést ír alá. A 21 esztendős brazil védő immáron madridista, miután megnyerte a brazil válogatottal a Copa Américát. A Porto csapatától érkezik ahol rendkívül rövid idő alatt, az első évében sztár lett a Portugál Ligában. Öt hónapon át őt választották a hónap legjobb védőjének.

Sokoldaló labdarúgó, Militão nagyrészt középen játszik de nem esik nehezére a jobboldal sem. Sebessége, helyezkedése és meglátása mellett a levegőben is erős játékos. Ezek a tulajdonságai a tavalyi szezonban megmutatkoztak a Portónál, mivel gyorsan illeszkedett az Európai-játékhoz.

34 mérkőzésen lépett pályára a portugál gárdában, ezeken a találkozókon összesen három gólt szerzett. A Moreirense ellen debütált a portugál ligában, első gólját pedig a Schalke ellen szerezte a Bajnokok Ligájában. A portugál-foci egyik kulcsfigurája, szeptemberben, októberben, novemberben, decemberben és januárban is őt választották a legjobb védőnek a bajnokságban. Kiváló teljesítménye miatt a brazil válogatottban is debütált 2018. szeptemberében egy El Salvador elleni mérkőzésen.

A kezdetek

Mielőtt Portugáliba igazolt volna, Brazíliában már nevet szerzett magának. A Sao Paulo akadémiáján nevelkedett 13 éves kora óta, 2016-ban pedig megnyerte a U20-as brazil labdarúgókupát. 19 éves korában debütált az első csapatban, 2017-ben lépett pályára egy Cruzeiro elleni mérkőzésen. 2018-ban elhagyta Brazília városát, ekkor igazolt a Portóhoz.

Karrier

  • Sao Paulo akadémia (2011-2017)
  • Sao Paulo (2017-2018)
  • Porto (2018-2019)
  • Real Madrid (2019-)

Díjak

  • Copa América (2019)

Fotók és videó


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
luca_zidane_kolcsonbe_kerul
Galéria

Leave a Reply