Komoly tárgyalások a PSG és a Real Madrid között Neymar ügyében

A tárgyalásokhoz közeli források megerősítették, hogy komoly előrelépések történtek Neymar ügyében – PSG hajlandó kölcsönszerződésről is beszélni.


Az AS forrásai megerősítették, hogy a Real Madrid tárgyalásokat folytat a PSG-vel Neymar ügyében.

Két hónappal azután, hogy a brazil játékos és a PSG kapcsolata megromlott – a francia klub úgy döntött, hogy felveszi a kapcsolatot a Real Madriddal a játékos átigazolásával kapcsolatban. Az első lépésre néhány nappal ezelőtt került sor, mikor a francia gárda telefonon hívta fel a Bernabéu vezetőségét. A Real Madridnak pedig felcsillant a szeme, hogy a világ egyik legjobb játékosát jóval olcsóbban megtudják szerezni.

Konkrét ajánlat még most sem történt, de a PSG hajlandó áldozatot hozni és éppen alternatív megoldást keresni, hogy ne engedjen a Barcelona nyomásának – a játékos árának csökkentése miatt. Még egy kölcsönszerződésről is tárgyalnak – mely mindkét félnek tökéletes megoldás. A PSG-nek pedig főleg, hisz addig a brazil játékos növeli az árát és 2020-ban jóval drágábban adhatják el. A Madridnak egy kevésbé kockázatos befektetést kell eszközölnie egy ilyen potenciállal rendelkező játékos után, Neymar pedig visszatérhet Spanyolországba.

Ez a lehetőség a Barca számára nem elérhető. A két klub között sosem volt közvetlen kapcsolat, minden közvetítőn keresztül zajlott.

A PSG haragszik a Barcelonára. Párizsban biztosak abban, hogy a Barca összejátszott Neymar környezetével és ennek köszönhető a jelenlegi válsághelyzet. A katalán klub csökkenteni szerette volna a játékos 222 millió eurós árát, amit a PSG két évvel fizetett érte.

A két klub közötti kapcsolat már nem is sportszakmai, hanem átment személyeskedésbe. Leonardo (A PSG sportigazgatója) eldöntötte, hogy Neymar többé nem fog játszani a PSG-ben – a Barcába pedig csak akkor megy vissza ha a katalán klub kifizeti a 222 milliós árat, amit a párizsiak 2017-ben adtak érte.

Csütörtökön a GloboEsporte arról számolt be, hogy a játékos tábora és a Real Madrid képviselői találkoztak, tárgyaltak – mindeközben a Barcával megakadtak az egyeztetések. A Camp Nouban abban reménykedtek, hogy a brazil csillag kijelenti azt, hogy újra a gránátvörös-kék mezt szeretné magára ölteni. Nem ez történt.

Karrierje során Neymar sosem tett negatív kijelentéseket a Real Madriddal kapcsolatban, hisz tudatában volt azzal, hogy édesapja és képviselője, Wagner Ribeiro milyen jó kapcsolatot ápol Florentino Pérezzel és a klub igazolásokért felelős személyével, Juni Calafattal.

Tavaly áprilisban Neymar édesapja legalább háromszor találkozott a Real Madrid képviselőivel, de ekkor a csatár még csak néhány hónapja volt Párizsban és az üzlet lehetetlennek bizonyult, a katari tulajdonos nem akarta elengedni a brazilt. Akkor a terv az volt, hogy a világbajnokságig kivárnak és a 2018/19-es idény után próbálkoznak.

Két hónapja válsághelyzet van Párizsban. Neymar a Copa Américán több csapattársának is jelezte, hogy távozni szeretne a PSG-től, vagy Barca vagy Real Madrid. Maga a játékos, illetve Florentino Pérez is nyitva hagyta azt a bizonyos ajtót.

Egy másik fontos tényező Florentino Pérez és Nasser Al-Khelaifi kiváló kapcsolata. A két klubelnök mindig is tisztelte egymást, ennek értelmében korábban Pérez egy percet sem gondolkodott, hogy hivatalos közleményt adjon ki a sajtóban megjelent hírekre reagálva, amik nem voltak igazak egyik játékos (Neymar és Mbappé) esetleges átigazolásával kapcsolatban.

A Bernabéu kapui sosem voltak ennyire nyitva Neymar előtt.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
eden_hazard_mezszam
Általános

Leave a Reply