Bale és James: itt az idő, hogy Zidane újragondolja a helyzetüket?

Miután a Pogba-hadművelet kudarcba fulladt, Zidanenak két igazolása maradt akik jelenleg is a csapat tagjai az erősítéssel kapcsolatban.


Zidane tervei kudarcba fulladtak az átigazolási piac szempontjából, hisz a legfőbb kiszemeltjét, Paul Pogbát nem sikerült megszerezni.

A Manchester United nem volt hajlandó elengedni francia középpályását: horrorisztikus összeget, 180 millió eurót kértek érte amit a Real Madrid nem volt hajlandó kifizetni. A klubnak ugyan voltak B-tervei Christian Eriksen és Donny van de Beek személyében – mindkét opció elérhető volt, de Zidane a saját hatalmát használva mindkét alternatíváról lemondott, mondván, hogy: „Ha Pogba nem jön, akkor ragaszkodnék ahhoz ami van” – szólt az üzenet Florentino Péreznek. Az elnök úr, aki eddig elégedetlen a francia tréner munkájával – legfőképpen Vinícius, Jovic, Rodrygo és Kubo miatt – akik alig kaptak játéklehetőséget.

EAST RUTHERFORD, NJ – JULY 26: <> at MetLife Stadium on July 26, 2019 in East Rutherford, New Jersey. (Photo by Jeff Zelevansky/International Champions Cup via Getty Images)

300 milliónál is többet költött a klub új igazolásokra, ennek ellenére csak Eden Hazard kapott sok pályán töltött percet Zizoutól. Kubo és Rodrygo a Castillában kezdi meg az új szezont, Jovic, Mendy és Militao pedig a padon kezdik meg a mérkőzéseket. A mester Mendy helyett Marcelót, Militao helyett Varanet, Jovic helyett Benzemát – Vinícius helyett pedig Iscót részesíti előnyben, avagy a régi játékosokat. Visszatérésekor ugyan az volt az egyik feltétele, hogy ő dirigál mindenféle ponton – ezt is tette leginkább a Pogba-ügyben.

Bale és James

19 nap maradt hátra a spanyol átigazolási piac bezárásáig, Zidanenak pedig két olyan játékosa maradt a csapatban akiket nem akart látni: Gareth Bale és James Rodríguez.

Bale mindössze 30 percet játszott az AS Roma elleni mérkőzésen, a játéka pedig arra „figyelmeztetett”, hogy ő sem szeretne tovább együtt dolgozni a mesterrel. Nem ez történt, a walesi továbbra is maradni szeretne. Ugyanúgy mint James, aki segítené szeretné a csapatot és abban reménykedik, hogy Florentino Pérez a maradása mellett dönt.

Emlékezzünk a 1994/95-ös szezonra: az akkori edző, Jorge Valdano ugyanezt tette két játékosával, Amavisca-val és Zamorano-val akik végül a szezon végén bebizonyították, hogy kár lett volna elengedni őket: bajnoki címhez segítették a csapatot. Figyelj, Zidane!


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Általános

Leave a Reply