Célkeresztben Erling Haaland

A 19 esztendős norvég csodacsatár elképesztő teljesítményt nyújt a Red Bull Salzburgban, nem véletlen került fel a Real Madrid radarjára. Arról nem beszélve, hogy a játékos tökéletesen illik a klub profiljába.


A Real Madrid továbbra is kiáll azon játékospolitikája mellett, hogy fiatal tehetségeket – akik a jövőben sztárok lehetnek – toborozzanak a klub kötelékébe. Így került fel a kívánságlistára a Red Bull Salzburg 19 esztendős támadója, Erling Braut Haaland is.


Erling illeszkedése a Real Madridba

A 194 centiméter magas játékos lenyűgöző teljesítményt nyújt: 11 tétmérkőzésen 18 gólt szerzett. Ezek közül mesterhármast rúgott a BL-nyitányán a Genk ellen, és betalált a BL-címvédő Liverpoolnak is – csereként beállva – négy perc után. A kispadra betegség miatt ülhetett le.

A Real Madrid átigazolási stratégiája nem változott ami a fiatalokat illeti. Kipróbált játékosok közül ide sorolhatjuk Valverdét, Viníciust és Rodrygót is. Ödegaard, Kubo és Lunin jelenleg más klubnál vannak a folyamatos játéklehetőség, és fejlődés érdekében, azonban őket is úgy kezelik, mint a jövendőbeli Bernabéu-sztárok.

Ebbe a terve illeszkedne Haaland is. A játékos értéke még nem jár az egekben (a Salzburg 2018-ban 5 millió eurót fizetett érte, a Transfermarkt szerint jelenlegi piaci értéke 12 millió), de a tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Hazájában sok a vita azzal kapcsolatban, hogy kihez hasonlítható leginkább a játékstílusa. Egyesek Van Bastenhez hasonlítják, másik pedig Zlatan Ibrahimovichoz. Az említett játékosokhoz való hasonlítás egyáltalán nem rossz, sőt.

Norvégiában nagy az izgalom vele kapcsolatban, mint korábban Ödegaardnál – aki egyébként egy évvel idősebb honfitársánál. Az emberek emlékeznek arra, amikor a középpályás berobbant a köztudatba. Bár fiatalabb volt. Haaland növekedése a szó szoros értelmében igaz: négy év alatt húsz centimétert nőtt, és talán még mindig nőhet. Édesapja nemrég azt nyilatkozta róla, hogy minden idők egyik legjobb góllövőjének, Cristiano Ronaldónak a példáját, illetve étrendét követi.


Harc az Uniteddal

A ballábas csatár valójában Angliában, Leedsben született – amikor apja, Alf-Inge a Premier League-ben játszott. A Genk elleni mesterhármasával maga mögé utasította Andrij Mikolajovics Sevcsenkót, mint a legfiatalabb gólszerző. Az ukrán legenda 21 esztendősen szerzett mesterhármast. Gólt szerzett az Anfielden, mindössze négy perc játékidő után.

Haaland jövője a családban már meglévő tapasztalat. Arról nem is beszélve, hogy egy igazi neves ügynök, Mino Raiola képviseli a kegyeit – aki egyébként – Paul Pogba ügynöke is. A skandináv támadó korábban visszautasította a Juventus ajánlatát is, inkább a Salzburgot választotta. Amennyiben jövőre is Ole Gunnar Solksjaer lesz a vezetőedző az Old Traffordon: megpróbálhatja leigazolni honfitársát.

A klub már közölte a játékos iránti érdeklődését, a norvég edző pedig mindenkinél jobban ismeri a játékost. Molde-ban, 16 esztendősen ő adott neki lehetőséget a bizonyításra. „”nnyira jó, hogy titkolnunk kell a világ előtt..” – nyilatkozta korábban Solskjaer. A csodagyerekkel ugyan várni kellett, hisz debütálásán 65 másodperc után sárga lapot kapott.

A Real Madrid jövendőbeli gólvágója

A Real Madrid kívánságlistájára határozottan felkerült Haaland – annak ellenére, hogy nemrég költöttek 60 millió eurót Luka Jovicra (aki 22 esztendős lesz decemberben), Karim Benzema pedig a 32. születésnapját ünnepli – szintén decemberben. A játékos pályán betöltött posztja nem igazán fontos a Blancók számára, ez arról szól, hogy több topklubot/vetélytársat megelőzzenek a fiatalok szerződtetését illetően. Ezért nem számított Vinícius és Rodrygo helyzete sem, hiszen végülis mindketten egy poszton játszanak. Ugyanez a helyzet Ödegaarddal és Kubóval is, nagyon hasonlítanak egymásra. Erling Haaland lehet a Real Madrid következő gólvágója, legalábbis ami a jövőt illeti.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

NYILATKOZATOK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply