Bale újra Kína felé néz, már januárban távozhat

A Bale-szappanopera tehát folytatódik, hisz a walesi továbbra sem fér el egy hajón Zidane-nal.


Nyáron maradt, és úgy tűnt, hogy minden jól alakul közöttük.

Kimaradt a Brugge elleni BL-keretből, mert a csapat orvosai figyelmeztették Zidane-t, hogy ha nem pihen a walesi, akkor lesérül. Ezt Bale rossz néven vette, és továbbra is azt gondolja, hogy nem becsülik Madridban.

Megkérte ügynökét, Jonathan Barnett-et, hogy keressen neki új klubot már januárban. A választás egyértelműen a Shanghai Shenhua-ra esett, hisz csak ők képesek kielégíteni a játékos fizetési igényeit. Az átigazolási díj már más téma, hisz a kínai szabályok nem teszik lehetővé, hogy magas összegekért vásároljanak játékosokat. Bale elakarja hagyni Madridot, mert nem érzi úgy, hogy megkapja a megfelelő tiszteletet, megbecsülést – amit érzése szerint megérdemel.


Ugyanaz, mint júniusban

Kétségtelen képességei ellenére nem sikerült új klubot találni a walesi számára, és most sem sikerül. Egyetlen európai-klub sem akarja kifizetni Bale 17 millió eurós fizetési igényét.

Bale az elmúlt hat szezonban a mérkőzések 53%-át játszotta, 26 különféle sérülés miatt.
Bale az elmúlt hat szezonban a mérkőzések 53%-át játszotta, 26 különféle sérülés miatt.

Tehát Európától távol: a walesi emberei újra Kínára fordították a figyelmet. A Shanghai Shenhua továbbra is leigazolná Bale-t, ahogyan megtették volna azt nyáron is. Szupersztárként akarják szerződtetni a márciusban kezdődő szezonra.

A kínai gárda közel állt a játékoshoz, miután évi 25 millió eurós fizetést ajánlottak neki. Itt jött képbe a Real Madrid: 30-40 milliós átigazolási díjat szerettek volna kapni, azonban a kínai szabályok ezt nem teszik lehetővé: minden átigazolási összeg után adózniuk kell a kluboknak, hogy támogassák a kínai-futballt. Tehát duplájába kerülne Bale. Ezért esett a választás az AS Roma szélsőjére, Stephan El Shaarawyra.

A Real Madrid hajlandó lenne ingyen elengedni Bale-t, mivel sikerülne megspórolni évi 34 milliót a fizetése kiesésével.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosBAJNOKSÁG
BAJNOKSÁG

Leave a Reply