Telnek a napok, de Mariano és Brahim helyzete továbbra is kilátástalan

Egész pontosan a hónap végéhez közeledünk, ami azt jelenti, hogy véget ér a téli átigazolási időszak.


A téli átigazolási időszak hamarosan bezárul, mozgásokat pedig egyáltalán nem láttunk a Real Madrid körül, kivéve természetesen Reiniert, aki a Castillába érkezik. Ha a helyzetet filmesíteni kellene, a „Várakozás Díazra” cím tökéletes lenne. Eltekintve Reiniertől, a Real Madrid két játékostól válhat meg, ez pedig Mariano és Brahim Díaz. Egyikük sem büszkélkedhet játékpercek tekintetében, a helyzetük pedig változatlanul kilátástalan.

Mariano igazi meglepetés volt a spanyol Szuperkupában, amikor csereként beállt és jól teljesített röpke tíz perc alatt az Atlético ellen – mindezt úgy -, hogy ezen mérkőzés előtt egy percet sem töltött a pályán. Bekerült a Mallorca elleni keretbe, de pályára nem lépett. Benzema sérülése esélyt adott neki, és hét percet töltött a Valencia ellen az elődöntőben, és további 30-at a hosszabbításban. A francia sérülése és Jovic erőnléti problémái perceket jelentettek számára.

Először úgy tűnt, hogy ezek a percek még tovább nőnek, de szerb csapattársa szerdán visszatért, és teljes értékű edzést végzett, Benzemával együtt.

Annak ellenére, hogy másfél évig a Real Madrid kispadjára szorult, a dominikai támadónak most is vannak kérői: Espanyol, Benfica és Leganés. Mindhárom klub szeretné Mariano szolgálatait.

Mariano egy kis önbizalmat nyert a Szuperkupán, Brahimról viszont ez nem mondható el. A Manchester Cityből érkező játékosnak volt esélye, de nagyon kevés: 9 perc a Mallorca ellen, 9 az Éibar ellen, 5 az Espanyol ellen és 17 a Brugge ellen. Összesen 40, és mindig a mérkőzés végén, amikor nagyon nehéz kibontakozni.

Ő is elutazott Szaúd-Arábiába, de a sérülések ellenére sem kapott lehetőséget. A Getafe élénk érdeklődést mutatát iránta: „Kérdeztük Florentino Pérezt Brahimról. Azt mondta, hogy elengedi, amennyiben a játékos is nyitott a távozásra.. de úgy tűnik, hogy Brahim nem akarja elhagyni a Real Madridot.” – mondta a Getafe elnöke, Angel Torres.

A Real Madrid a két játékos közül legalább egyet el akar engedni. Az első csapatban így is 25 játékos van, ezért Rodrygo tartalékcsapat-játékosként van feltüntetve. Ez az opció azonban nem működik a Bajnokok Ligájában, emiatt a brahil fiatal csak úgy férne be a keretbe, ha Asensio kimarad – ami lehetetlen -, hisz a súlyos sérülésből visszatérő spanyol játszani szeretne a szezon hátralévő részében.

A Castilla elvégezte házi feladatát. Manu Hernando kölcsönbe került a Racing Santanderhez, és ez egy helyet szabadított fel az érkező Reinier számára. A brazil tehetség azonban nem tud pályára lépni a spanyol bajnokságban, mivel jelenleg minden nem európai útlevéllel rendelkező játékosnak helye van az első csapatban.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-sevilla

Leave a Reply