Bale jövője a legfontosabb kérdés nyáron

Ahogy eddig sem, úgy ezután sem lesz egyszerű feladat a távozása.


A koronavírus kitörése miatt felfüggesztésre került a spanyol bajnokság is, ám a Real Madrid már a nyári terveken gondolkodik, és Gareth Bale távozása az egyik legfontosabb kérdés, amellyel foglalkozniuk kell a klub vezetőinek.

A Blancók nem hajlandóak marasztalni a walesit a következő szezonra, de tisztában vannak azzal is, hogy távozása nagyon nehéz feladat. A vezetőség álláspontja az, hogy pont elég esélyt adtak neki, hogy bebizonyítsa létfontosságú szerepét, de Bale nem élt a bizalommal.

Cristiano Ronaldo szerepét sem sikerült betöltenie (mivel neki szánták), ez a feladat már sokkal inkább Viníciur Júnioré lesz.

Tavaly nyáron nagyon közel volt ahhoz, Kínába igazoljon, de mint tudjuk ez sem valósult meg. Zidane bízott benne, számított rá és megadta a megfelelő játékperceket neki a szezon kezdetén, de Bale ezt nem tudta kihasználni. A 30 esztendős szélső már szeptember óta nem szerzett gólt a bajnokságban, mindössze 3 találata és 2 gólpassza van. 18 mérkőzésen lépett pályára, míg 2020-ban csupán három találkozón kapott szerepet.

Bale teljesítménye azonban csak egyike annak a három oknak, amiért a klub megszeretne tőle válni: a második az, hogy nem engedhetik meg maguknak egy olyan játékos évi 17 millió eurós fizetését, aki nem is játszik, ha játszik akkor meg nem tesz hozzá a csapat játékához.

Sőt, a januári Brexit után Bale már nem EU-s helyet foglal el a csapatban.

Vinícius, Rodrygo, Reinier, Militao és Kubo – mindannyian olyan játékosok, akik egy idő után képesek lesznek betölteni a walesi helyét. Vinícius talán már most.

A probléma viszont az, hogy Bale ki akarja tölteni a 2022-ig szóló szerződését. Ügynöke, Jonathan Barnett korábban világossá tette, hogy ügyfele élvezi a madridi életet, és nem akarja elhagyni a klubot.

A Real Madrid már azt sem zárja ki, hogy teljesen ingyen válik meg a játékostól, mivel az európai csapatok egyike sem hajlandó eleget tenni Bale fizetési igényének. Bale szívesen távozott volna Kínába, mert évi nettó 25 milliót keresne, de a Kínai Szövetség bevezette a fizetési korlátot, így az ázsiai ország egyelőre megvalósíthatatlan állomásnak tűnik.

A lehetőségek között van még a Premier League – vagy épp az Egyesült Államok, de a Real Madrid már egyáltalán nem tudja fenntartani Bale pénzügyi igényeit.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
sadio_mane_megszerzese
ÁLTALÁNOS
bale_uj_uzlet

Leave a Reply