Csatárkérdés: Haaland a befutó nyáron

A vadászat elindult.


Tény, hogy a világ minden táján leállt a labdarúgás, ennek ellenére a Real Madrid már a nyári átigazolásokra koncentrál, a fő célpont pedig egy gólerős csatár leigazolása.

A Blancók az elmúlt hónapokban igazán küzdöttek a gólokért, ezért a klub úgy döntött, hogy ideje cselekedni és a következő átigazolási időszakban vásárolni egy gólgyárost.

Benzema nem igazán talál(t) magára úgy, mint korábban – a Jovic-ügyről pedig már talán szót sem kell ejtenünk. A nagy helyzet az, hogy Erling Haaland vált elsődleges célponttá, megelőzve Lautaro Martínezt és Timo Wernert.

Nem titok, hogy Kylian Mbappé az álomigazás, de ez a transzfer ezen a nyáron lehetetlennek tűnik.

A Real Madrid biztos abban, hogy a francia csatár nem hosszabbítja meg a PSG-vel kötött szerződését, ezért 2021-ben mozdítható lesz. Neymar szintén opció, azonban a klub tisztában van azzal, hogy a brazil magatartása/viselkedése nem illik a csapat öltözőjébe.

De beszélnünk kell a nem EU-s helyekről is, amit továbbra is betölt Vinícius, Rodrygo és Éder Militao. És itt lesz még Reinier, illetve a kölcsönből visszatérő Takefusa Kubo is. Vinícius ugyan hamarosan megszerzi a spanyol állampolgárságot, de ez a folyamat várhatóan 2021-ben történik meg.

Szóval Haaland a favorit. Jelenleg 75 millió euró a piaci értéke, de a jelenlegi helyzetre (koronavírus) tekintettel ez csökkeni fog, hisz nem játszik. De 19 (!) esztendős létére már 40 gólt lőtt ebben az idényben, ami rendkívül lenyűgöző.

Lautaro egyre inkább távolodik a klubtól, hisz ő sem EU-s játékos, és legkorábban ő is 2021-ben szerezhet EU-s állampolgárságot.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
courtois_gyogyulgat
Courtois szépen gyógyul
ÁLTALÁNOS
achraf_hakimi_visszater

Leave a Reply