Zidane Upamecanót akarja

Az RB Leipzig 21 esztendős középhátvédje, Dayot Upamecano felkerült Zinédine Zidane kívánságlistájára.


Dayot Upamecano tehát Zidane kívánságlistáján szerepel a védelem megerősítésének érdekében, ezért a francia tréner megkérte a klubot, hogy igazolják le. Upamecano 2017. januárja óta áll a Leipzig alkalmazásában, és kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a német csapat egyik kulcsfontosságú szereplőjévé vált, mind a Bundesligában, mind nemzetközi szinten.

Zidane két okból szeretné frissíteni a védekezési lehetőségeket. Először is, egyre kevésbé van szüksége Nacho Fernándezre. A Real Madrid saját nevelésű játékosa – aki januárban lett 30. esztendős -, továbbra is példaértékű szerepet tölt be a csapat öltözőjében, és januárban győztes gólt szerzett a Valladolid ellen, viszont Zizou azóta nem számol vele.

Alig két évvel ezelőtt kezdőként lépett pályára Spanyolország színeiben Portugália ellen, ahol ugyan az eredmény 3-3 lett, de a spanyol játékos egy nagyon szép gólt szerzett. Az idei idényt mégis minden alkalommal a cserepadon tölti. Piaci értéke ennek eredményeként zuhant: 35 millió euróról 12 millióra csökkent – úgy -, hogy még két év van hátra madridi szerződéséből. Ez pedig olyan dolog, amely számos klub érdeklődését felkeltette.

A másik ok pedig Éder Militao, aki nem nyűgözte le Zidane-t. A francia szakember nem negyedik opciónak szeretné Upamecanót, hanem azt tervezi, hogy beépíti a csapatba Ramo és Varane mellé. Ez a szerep pedig jelenleg a brazilé.

Amikor a Real Madrid 2019. januárjában leigazolta Militaót, még nem Zidane ült a kispadon. A brazil vásárlása olyan igazolás volt, amelyet nem Zidane kért, a játékos teljesítménye pedig azóta sem győzte meg a mestert. Legutóbbi meccse, a Betis elleni mérkőzés (amikor jobboldali védőt játszott) igazi fiaskó volt. 50 millióért érkezett – ami egyébként klubrekordnak számít a védők tekintetében -, de piaci értéke mára már csak 36 millió.

Upamecano ugyanannyi idős, mint Militao, mégis úgy tűnik, hogy sokkal nagyobb fejlődésen ment át ezen évek alatt. Amikor megérkezett a Leipzighez 10 millió euróba került, ez az összeg pedig pontosan megegyezik Varane 2011-es árával, aki a Lensből tette át székhelyét Madridba szintén Zidane kérésére. Upamecano egy Varane 2.0 is lehetne, ráadásul többszöri interjú során is elmondta, hogy felnéz a Blancók francia védőjére.

A Real Madridnak jó, hogy Upamecano kontraktusa 2021-ben lejár, és a decemberi 50 milliós ára 45 millióra csökkent. Ez még tovább csökkenhet még, tekintettel arra, hogy télen akár ingyen is távozhat. Zidane bízik abban, hogy a következő idényben rendelkezésre fog állni a fiatal védő, bár a koronavírus miatt természetesen nem tudni, hogy mikor is kezdődik a szezon.

Ha Upamecano a Real Madridba igazol, akkor tovább bővül a franciák és franciául beszélők társasága Zidane-csapatában, hiszen Varane, Mendy, Benzema, Courtois és Hazard is beszéli a nyelvet.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
James visszatér a múltba
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply