A Real Madrid négy legfontosabb eladása a nyáron

Szűkíteni kell az első csapatot, illetve a pénzügyi helyzetet is rendbe kell hozni.


A Real Madridnak 200 millió eurós veszteséget kell fedeznie, hisz a koronavírus Madridban sem kegyelmezett. A klub ennek érdekében megpróbálja néhány játékos eladásából összehozni ezt az összeget.

Az első James Rodríguez lehet, akinek már csak egy év van hátra a szerződéséből. A kolumbiai középpályás esetében nem az átigazolási díj, hanem a fizetési igénye a negatív dolog.

James jelenleg 8 millió eurót keres szezononként a Bernabéuban, és ez a szám gyakorlatilag a legtöbb csapat számára megfizethetetlen, különösen most, a koronavírus-járvány idején. Nemrég láttak napvilágot olyan hírek, miszerint Jamesért olyan klubok esedeznek, mint a Benfica, az Inter, az AC Milan és a Manchester United.

A másik nagy téma Gareth Bale eladása, aki évi 17 millió eurót keres Madridban, de játszani nem játszik. Hozzátesszük: a walesi szélsőnek esze ágában sincs távozni, míg a szerződése le nem jár (2022). A Real Madrid beleegyezni minimális átigazolsi összegbe az ő esetében, viszont a fizetési igénye még nagyobb, mint Jamesé.

A lista Mariano Díazzal és Luka Joviccsal folytatódik.

A Real Madrid kerete 37 fős lesz a következő szezonban

Már csak azért is szükséges megválni jó pár játékostól, mert idén nyáron 11 olyan játékos tér(t) vissza, akik jelenleg kölcsönbe vannak adva különféle klubokhoz. És ez nem jelent mást, minthogy 37 fős csapata lesz Zidane-nak.

A fent említett „prioritást élvező” játékosok mellett másoknak is a levegőben van a jövőjük, többek között Modricsnak, Nachónak és Lucas Vázqueznek, bár az ő esetükben nem tűnik annyira sűrgősnek a dolog.

Ami a visszatérőket illeti: a klub minden ajánlatot meghallgat Dani Ceballosért, Álvaro Odriozoláért, Óscar Rodríguezért, Jesús Vallejóért, Borja Mayoralért, Alberto Solóért és Jorge de Frutosért.

Más a helyzet a velük

Martin Ödegaard és Takefusa Kubo az a két játékos, akiktől nem szeretne megválni a klub, hisz a jövő nagy reménységeiről beszélünk. Ödegaard esetében úgy volt, hogy még idén visszatér – de mivel Modric nagy valószínűggel nem távozik Madridból, így további egy évet tölt a Real Sociedadban.

Kubo újra kölcsönbe kerül, csakúgy mint Sergio Reguilón és Brahim Díaz – míg Andriy Lunin visszatér Alphonse Aréola helyére, Courtois mellé.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGMÉDIA
ÁLTALÁNOS
Zidane marad!

Leave a Reply