James számára más is megváltozik

Nem lép pályára európai kupasorozatokban az Evertonnal.


James Rodríguez Evertonba való igazolása ugyan nagy dolog, hisz továbbra is Európa top öt bajnokságának egyikében fog játszani. Az viszont biztos, hogy európai színpadon nem lép pályára.

James most 29 éves, de már játszott Argentínában, Portugáliában, Franciaországban, Spanyolországban és Németországban is – bajnoki címeket is nyert, és kontinentális sorozatokban is pályára lépett. De most, az Evertonnal egész biztosan nem szerepel sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa-ligában. Legalábbis ami a 2020/21-es idényt illeti.

Első kontinentális perceit a Copa Libertadoresben szerezte még az argentin CA Banfield játékosaként, ahol nyolc találkozón ötször volt eredményes. Ezután jött az európai kaland a Portóval, ahol tizenegyszer lépett pályára az Európa-ligában, illetve tizennégyszer a BL-ben.

Jött a Monacóba való távozása, és ez volt az egyetlen olyan klub, ahol nem léphetett pályára semmiféle európai sorozatban, hiszen egyetlen szezont töltött a francia alakulatnál. A 2014-es világbajnokság után írt alá a Real Madridhoz.

A kolumbiai középpályás két BL-t, két Európai-szuperkupát és két Klubvilágbajnokságot nyert a Blancókkal. A Bayern Münchenbe való kölcsönadása újabb játékperceket jelentett neki a Bajnokok Ligájában, mielőtt visszatért tavaly a Madridba.

James prioritása most az lesz, hogy segítsen Carlo Ancelottinak abban, hogy az Everton újra európai kupasorozatban induljon.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply