A Real Madrid több, mint 100 millió eurót szerzett eladásokból

A fő bevételi forrás James, Achraf és a hamarosan távozó Reguilón eladásából érkezett.


Sergio Reguilón eladása (30 millió euró) a Real Madrid nyári bevételét 100 milliónál is többre viszi. Már a nyári átigazolási időszak előtt lehetett tudni, hogy a klubnak bevételre van szüksége, ezért James Rodríguez és Gareth Bale neve rögtön felmerült, mint távozók.

A Bale körüli helyzet megoldódni látszik, már csak pár részlet van hátra, hogy a Tottenhamhez távozzon. A Blancóknak ugyanakkor sikerült vevőt találniuk Rodríguezre, Hakimire és Reguilónra.

Az Everton 25 millió eurót fizetett James játékjogáért, annak ellenére, hogy a kolumbiainak csupán egy év volt hátra madridi szerződéséből. Ezzel pedig a Real Madrid 119,5 millió eurót gyűjtött össze.

Martin Ödegaard az egyetlen új arc, aki idő előtt került visszahívásra a Real Sociedadtól.

A klub összes eladása ezen a nyáron

Az első eladás Achraf Hakimi volt, aki 40 millióért távozott az Interbe, őt követte Javi Sanchez, Dani Gomez és Jorge De Frutos – akik összesen 8,5 millióért hagyták el Madridot.

Takefusa Kubóért 2,5 milliót fizetett a Villarreal, de voltak olyan kölcsönadott játékosok is, akik ingyen kerültek más klubhoz: Fran Garcia (Rayo Vallecano), Jesus Vallejo (Granada), Brahim Díaz (AC Milan) és Reinier (Borussia Dortmund).

Óscar eladása 13,5 milliót hozott, míg Bale kölcsönadása jelenleg is zajlik a Tottenhamhez. A klub jelentős összeget takarít meg azzal, hogy nem fizeti a walesi fizetését.

A Real Madrid egyértelműen a jövőre tekint, ezért garantáltan nem érkezik új játékos idén. Ez az intenzív pénzgyűjtés építi azt a tervet, amivel 2021-re készül a klub Kylian Mbappéért.


forrás: MARCA

Share on facebook
Share on twitter

TALÁN EZEK IS ÉRDEKELHETNEK: