Isco okai, amiért el akarja hagyni a Real Madridot

A spanyol középpályás beadta távozási szándékát, a klub pedig megfelelő ajánlat esetén zöld utat ad a transzferre. Nézzük meg azokat az okokat, amiért Isco távozni szeretne.


Isco el akarja hagyni a Real Madridot. A spanyol játékmester az elmúlt átigazolási időszakban többször is azt állította, hogy nem szeretné elhagyni Madridot, most azonban meggondolta magát.

Isco most először hallgat meg ajánlatokat. Zidane és a klub is tiszteletben tartja a játékos döntését. A váltásnak számos oka, ezeket vizsgáljuk most meg a MARCA jóvoltából.

Egy korszak vége

Több, mint hét év és 16 trófea után Isco úgy gondolja, hogy itt az ideje új kihívásokat keresnie. Bár fontos játékos volt Carlo Ancelotti és Zidane (első) irányítása alatt, a francia tréner 2018-as távozása óta csak negatívan alakult a sorsa. Isco 2017-ben szerződést hosszabbított – ami 2022-ig szól-, de most utolsó előtti évében távozni szeretne.

Mai napig számtalan pletyka kering arról, hogy ő is az Evertonhoz kerülhet, ahol korábbi mestere, Carlo Ancelotti dolgozik – valamint csapattársa, James Rodríguez.

A Zidane-faktor, és a játékpercek keresése

Isco ebben a szezonban még nem lépett pályára a Bajnokok Ligájában, és a bajnokságban sem tölt be fix szerepet. A 2020/21-es idényben mindössze háromszor volt a kezdőcsapat tagja.

Az El Clásicón sem lépett pályára, ami be is bizonyította, hogy távol került a csapattól és Zidane már nem úgy bízik benne. Erről el is mondta a véleményét. Martin Ödegaard érkezése méginkább nehéz helyzetbe hozta a malagai születésű játékost, és úgy tűnik, hogy már meg is előzte a sorban.

Önbizalom visszanyerése

Julen Lopetegui kulcsfontosságú játékosként használta, mind a Real Madridban mind a spanyol válogatottban – akárcsak Luis Enrique hónapokkal később. Isco magabiztosan teljesített a 2018/19-es idény kezdetén, de amikor Santiago Solari vette kézbe a csapatot: minden megváltozott.

Az elmúlt 30 mérkőzésen 3 gólt szerzett, és szerepével nem volt elégedett. Cardiffban és Kijevben is a kezdőcsapatban kapott helyet, emellett kulcsfigura volt Lisszabonban és Milánóban is. Isco meghatározó játékos lehet, de már nem a Real Madridban.

A válogatott

Isco az egyik sztár volt Luis Enriquenél, most azonban teljesen elfelejtették. Tisztában van vele, hogy a Real Madridban való maradása nem biztosíték az Európa-bajnokságra, ezért januárban távozni szeretne. Reménykedik még, hogy addig harcolhat a helyéért.

Új szerződés

Mint fent írtuk: 2017-ben aláírt egy hosszabbítást, és még mindig ez a szerződés köti a klubhoz. Josep Maria Bartomeu szerette volna a Barcelonához csábítani – akkori szerződésének utolsó évében -, de Isco nemet mondott.

Ami a távozását illeti: igenis most van értelme a váltásnak, hisz 2022-ben lejár a szerződése.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Érvénytelen a büntető?!
ÁLTALÁNOSBAJNOKOK LIGÁJA

Leave a Reply