David Alaba egyre közelebb a Real Madridhoz

A PSG és a Chelsea a két másik érdeklődő az osztrák védőt illetően.


David Alaba ideje a Bayern Münchennél a végéhez közeledik, és az egyik klub amelyhez a játékos szeretne csatlakozni az a Real Madrid. A Blancók szintén határozottan figyelemmel kísérik a védő jövőjét. Alaba szerződés jövő júniusban jár le, de január 1-től szabadon tárgyalhat más klubokkal. Ez azaz időpont, amelyre a Real Madrid vár – tiszteletben tartva a Bayernnel való jó kapcsolatot.

Az osztrák játékos december 1-ig ultimátumot adott a német rekordbajnoknak, de a tárgyalások befejeződtek: a bajorok nem tartanak igényt Alabára. A FIFA szabályzata szerint azonban egy játékos csak akkor tárgyalhat más klubokkal, ha aktív szerződéséből legfeljebb hat hónap van hátra.

A Bayern vezetői a kezdetektől fogva tisztázták, hogy nem tudják teljesíteni Alaba pénzügyi feltételeit, ezért képesek ingyen is elengedni. A Real Madrid mellett a PSG és a Chelsea is vár január 1-ig, hogy kapcsolatba lépjenek Alabával.

Alaba úgy gondolja, hogy az Allianz Arénában töltött korszaka véget ért, és drámai változásokra lenne szükség ahhoz, hogy Németországban maradjon. Reménykedik abban, hogy sikerül új utat találnia, és abban a bajnokságban játszania, amelyikben mindig is akart: a LaLiga Santanderben.

Tekintettel a Barcelona nehéz pénzügyi helyzetére: Alaba egyetlen lehetséges alternatívája a Real Madrid. Egyetlen másik csapat sem tudja teljesíteni a játékos fizetési igényét, kizárólag a Real Madrid. Különféle beszámolók szerint Alaba évente körülbelül 10 millió eurót akar keresni. A Blancók azonban megakarják várni a január elsejént, hogy ne veszélyeztessék a korábbi időkben való megállapodást számos másik csapattal. A klub következő lépését azonban az Elkötelezett Tagok Közgyűlése határozza meg december 20-án, azaz ekkor kerülhet jóváhagyásra a jövő évi költségvetés.

Könnyű verseny egész biztosan nem lesz, hisz mint fent írtuk: a Chelsea és a PSG is tűkön ülve vár az osztrákra. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy Pini Zahavi – Alaba ügynöke – jó kapcsolatban áll a Real Madriddal.

A BILD információi szerint a PSG van a legnehezebb helyzetben, viszont a Chelsea kész rengeteg pénzt áldozni Alaba játékjogára, mivel a kékek tulajdonosa, Roman Abramovich bajnoki címet szeretne látni csapatától. A jelenlegi helyzetet tekintve azonban úgy tűnik, hogy Alaba Spanyolországban köt ki.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply