Öt ok, amiért Jović kölcsönbe került a Frankfurthoz

Ahogy más, úgy ő maga is abban reménykedik, hogy sikerül visszanyerni kiváló formáját.


Furcsának tűnhet, hogy egy olyan szezonban amikor a Real Madrid küzd a gólszerzésért, pont kölcsönadja egyik legfiatalabb támadóját. Bár Jović esetében egészen nyilvánvaló okai vannak, ezt vizsgáljuk meg most a MARCA jóvoltából.

AJÁNLOTT: Hivatalos közlemény: Jović

Zinédine Zidane 18 hónappal ezelőtt hatalmas rajongója volt Jovićsnak, és minden energiáját abba fektette, hogy szerződtesse a szerb támadót. Ez meg is történt, de a játékosnak nem sikerült bizonyítania. A 2018/19-es idényben Jović 27 gólt lőtt a Frankfurt színeiben, mind a Bundesligában mind Európai porondon. Ez volt az a forma, ami miatt Florentino Pérez 63 millió eurót fizetett érte a német klubnak.

Nyáron nem, de most hivatalossá vált: Jović a szezon végéig visszatért korábbi csapatához.

Beszélgetett Zidane-nal

Hetekkel ezelőtt Jović tárgyalásokat folytatott Zidane-nal, hisz a 23 éves csatár tudni akarta, hogy a francia mesternek milyen tervei vannak vele a 2020/21-es idényre nézve. Zidane válasza erre az volt, amit most látunk: a távozás, vagyis kölcsönadás. Jović nem akart több időt a padon tölteni, hisz az idény első felében is csupán 208 játékpercet kapott.

Jović azon teljesítménye, hogy 32 találkozón 2 gólt és 2 gólpasszt szerzett: ez nem elég a Real Madridhoz. Legalábbis Zidane ezen a véleményen volt.

Vissza kell nyernie formáját

Jović elvesztette önbizalmát Madridban, és semmiben sem hasonlít arra a „pimasz” játékosra, akit láthattunk a Frankfurtban. Legyen szó a német élvonalról, vagy épp az Európa-ligáról. 28 gól megszerzése nem véletlenül történik, és a minden héten való játékperc csak segíti a játékost. Főleg úgy, hogy a Frankfurtnak gólokra van szüksége.

A német gárda trénere, Adi Hutter (aki 2018 óta van a klubnál – a szerk.-) tudja a legjobban, hogy hogyan kell kihozni Jovićsból a legjobbat, ezért is csábította őt vissza az idény hátralévő idejére.

Nem új környezetbe megy

Tehát nem kell alkalmazkodnia. Madridban nem találta meg a helyét, nem tudott alkalmazkodni sem a spanyol élethez, sem a spanyol bajnoksághoz. A Frankfurtba való visszatérés számára egy olyan hely, amelyet jól ismer és teljesen kényelmes.

Ezért is nem választotta a Serie A-t, a Premier League-et vagy épp a Ligue 1-et, ahonnan szintén voltak érdeklődök.

Sok mindent kell még tanulnia

Jović sok hibát követett el Madridban, ide vehetjük a magánéleti sztorikat, vagy épp a COVID-19-es esetet. Fiatalkorához képest ez nem éppen kamatozó. Zidane azt akarta, hogy Jović Németországba menjen, és sokat tanuljon focistaként és emberként is. Elmondása szerint tanuljon meg mindent.

„Ő egy csatár, aki gólokat szerez, és ezt szeretnénk látni tőle. Fiatal volt nagyon, amikor hozzánk érkezett, 21 esztendős, sok mindent kell még megtanulnia.” – mondta a francia tréner a tegnapi sajtótájékoztatón.

A Real Madrid bízik abban, hogy visszatér

A vezetőség nem akarta véglegesen elengedni a szerbet, ezért csak kölcsön jöhetett szóba. Pontosan tudják, hogy egy csillag van Jovićsban, ezért bíznak benne, hogy igazi csatárként tér majd vissza a szezon végén.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
SZUPERKUPA

Leave a Reply