Ödegaard Zidane kilencedik áldozata

A rendkívül kevés játéklehetőség miatt ő is távozni akar.


Martin Ödegaard a legígéretesebb játékossá vált a Real Madrid listáján, azonban most távozni szeretne. A norvég értesítette a vezetőség arról, hogy adják őt vissza kölcsön, hogy játszhasson. A MARCA összegyűjtött nyolc másik hasonló esetet, amik Zidane miatt történtek.

Morata: az elsők között távozott

Amíg a Real Madrid játékosa volt, Álvaro Morata karrierje egyik legjobbját élte meg Zidane kezei alatt a 2016/17-es idényben. Amikor azonban kiderült, hogy nem változik meg a helyzete Karim Benzema mellett, a Real Madrid 80 millió euróért eladta őt a Chelsea-nek.

Kovacic: nem hívták vissza

Zidane első futásában Mateo Kovacic kulcsfontosságú játékos volt, legfőképp akkor, amikor sem Modric, sem Kroos nem volt bevethető állapotban. A következő idényben már sérülések hátráltatták, a szezon végén pedig kölcsönbe is távozott a Chelsea-hez. Amikor Zidane visszatért, lehetősége lett volna a 2019/20-as idény kezdeténél visszahívni őt, ennek ellenére az ő esetében is végleges távozás lett.

Theo Hernández: furcsa helyzet

Az AC Milan balhátvédjét talán soha nem értékelték eléggé Madridban. 2017 nyarán érkezett, Zidane első futásában alig játszott, mielőtt kölcsönbe került a Real Sociedadhoz. Amikor Zizou visszatért, ő nem. 21 millió euróért végleg távozott a Milanba.

Ceballos: mindig árnyékban

Zidane mindig úgy tekintett Dani Ceballosra, mint egy feleslegre. A francia tréner első választása mindig Isco volt, a második szezonban Ceballos már a kispadon volt. Mára már második idényét tölti kölcsönben az Arsenalban, és elmondása szerint vissza szeretne térni, de Zidane irányítása alatt aligha visszatér.

Brahim Díaz: Zidane szereti, de nem játszott

Zidane mindig is azt mondta, hogy szereti a spanyol támadót, de a kapott játékpercei csak azt igazolták, hogy ez nem igaz. Az elmúlt idényben Brahim mindössze 10 mérkőzésen lépett pályára, ennek fényében pedig úgy döntött, hogy kölcsönbe távozik az AC Milanhoz. Olaszországban rendszeresen játszik, és jól is teljesít.

Reguilón: távozott, Mendy érkezett

Reguilón esete hasonló, ő is többet volt a kispadon, mint a pályán. Zizou Ferland Mendy szerződtetését részesítette előnyben, így az akadémista játékos kölcsönbe került a Sevillához, ahol alapember lett és kiválóan teljesített. A szezon elején ő is visszatérhetett volna, de a francia nem kért belőle – ehelyett eladásra került 30 millió euróért, igaz, hogy a Real Madridnak van visszavásárlási opciója.

Marcos Llorente: az Atlético kiválósága

2017-es kölcsönből való visszatérése után Llorente csupán 20 mérkőzésen jutott szóhoz. Ezt követen érkezett Santiago Solari, aki rendszeresen játszatta, de Zidane visszatérésével újra a klubon kívülre került. A 2019/20-as idényben végül ő is eladásra került, még hozzá az Atlético Madridhoz, ahol ő is kulcsember lett.

Jovic: Zidane akarta, de..

Luka Jovic esete nagyon furcsa. Ő az a csatár, aki Zizou külön kérésére érkezett – 63 millió euróért -, mégsem sikerült alkalmazkodnia, és ő sem kapott lehetőséget. Ugyan ő volt Zizou első számú választása a tavalyi Szuperkupában – Benzema sérülésének köszönhetően -, de most januárban ő is kölcsönbe került.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOSCOPA DEL REY
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply