Mbappe lesz a következő, akit Aranylabdásként mutat be a Real Madrid?

Nos, nem az első lenne. Figo, Cannavaro, Ronaldo…

Mbappe a Bayern ellen duplázott, miután az előző fordulókban a Barcelona elleni négy gólja vitte a francia csapatot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

Mindannyian tudjuk, hogy a Ballon d’Or úti célját az ilyen éjszakák határozzák meg, így Mbappe Európa legnagyobb színpadán nyújtott fellépései a 2021-es díj élmezőnyébe tették. Ha még tovább tudja vezetni a PSG- t a tornán, és az idei nyári Európa-bajnokságon is ilyen szinten szerepel Franciaországban , akkor Mbappének a favoritnak kell lennie a díjért.

A szervezők, a France Football örömmel vennének egy francia győztest, ami nem történt meg azóta, hogy Zinedine Zidane 1998-ban a világ legjobb játékosa volt. Az idei Ballon d’Or-ot két nappal azután december 22-én adták át Zidane-nek, hogy megszületett Mbappe .

Ballon d’Or a PSG-nek … vagy a Real Madridnak?

Ha Mbappét a 2021-es Ballon d’Or-díjjal jutalmazzák, akkor nagy kérdőjel lesz, hogy melyik stadionban fogja azt bemutatni.

Josep Pedrerol szerda este arról számolt be, hogy a francia támadótól 2021 /22-ben a Real Madrid játékosa lesz , valószínűleg az Estadio Santiago Bernabeu közönségének, és nem a Parc des Princes-nek mutatja be az arany kupát.

Ha Mbappe valóban csatlakozik a Real Madridhoz ezen a nyáron, majd megnyeri a Ballon d’Or-t, akkor nem ő lesz az első, aki ezt megcsinálja.

2000-ben Florentino Perez azzal kezdte elnöki tisztségét, hogy Luis Figót díjazta a Barcelonától távol, amikor a portugál szélsőt széles körben a világ legjobb játékosának tartották. A Ballon d’Or szavazói beleegyeztek, és Figo annak az évnek a decemberében kapta meg az egyéni díjat, amely évben kék-pirosban kezdett és fehérben fejezett be.

2002-ben hasonló történet volt Ronaldo Nazario-val . Kiváló világkupa-kampányával ugyanabban a nyáron csatlakozott a Real Madridhoz az Intertől. Megnyerte a Ballon d’Or versenyt egy olyan naptári évben, amelyben két klubot képviselt.

Ez 2006-ban ismét megismétlődött, amikor Fabio Cannavaro- t saját világkupa-sikere után a Bernabeu-ba hozták, csatlakozott a Juventustól és elnyerte az adott évi Ballon d’Or díját.

A Real Madrid olyan játékosokat is szerződött, akik a Ballon d’Or dobogón végeztek abban az évben, amikor klubot váltottak, Raymond Kopa lett a harmadik, miután 1956-ban Reimsből a Real Madridba költözött, Cristiano Ronaldo pedig a második lett a 2009-es Manchester United-től való átigazolása után.

Mbappe biztosan felkerül az idei Ballon d’Or dobogóra, és nagy esélye van a díj elnyerésére. De vajon ezt már Real Madrid játékosként? Nos, az idő majd megválaszolja.

Forrás és kép marca.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosBAJNOKOK LIGÁJAÉrdekességekNYILATKOZATOK
Stadion modellek Kloppnak
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply