Ramos: „Ez volt életem legcsodálatosabb szakasza”

Sergio Ramos 16 esztendőt követően elhagyja a Real Madridot. A kapitány összesen 671 tétmérkőzésen ölthette magára a habfehér mezt, miután 2005-ben érkezett a Sevillától. Védőként 101 (!) gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. A búcsúztatását követően a kapitány a sajtó munkatársainak válaszolt.


Kapcsolata Florentino Pérezzel

„Mindig különleges kapcsolatot ápoltunk egymással. Apa-fia kapcsolat volt. Miatta élhettem meg az álmaimat, és ő hozott el a Real Madridba. Ő adott nekem lehetőséget arra, hogy trófeákat nyerjek. Örökké magamba zárom az emlékeket erről a szeretetről és az utolsó ölelésünkről. A szép dolgokra fogok emlékezni, csodálatos időket éltünk át a családunkkal.”

Újra aláírnál a Real Madridhoz?

„Természetesen, kétségtelenül. Életem legcsodálatosabb szakasza volt ez a 16 év. Azért jöttem a klubba, hogy trófeákat nyerjek. Ez meg is történt, hisz sok címet nyertem. Ez volt életem legjobb döntése, és ezerszer is aláírnék a Real Madridhoz.”

A jövő

„Számomra ez tökéletes házasság volt a Real Madrid és Sergio Ramos között. Vannak ugyan dolgok amiket nem tudunk megváltoztatni, és el kell fogadnunk a jelent. Most megróbálok egy új csapatot és álmokat keresni, valamint egy új trófeát hozzáadni a gyűjteményemhez.”

Búcsúztatás

„Az esemény után rögtön elmondtam, hogy jobban szerettem volna a szurkolóktól és a stadionban elköszönni, szerettem volna érezni a támogatásukat, mert azt senki nem veheti el tőlünk, amit az évek alatt kialakítottunk. A körülmények persze nem adtak erre lehetőséget, a COVID-19 megkorlátozta a búcsú lehetőségét. De kiváltságosnak érzem magam az itt átélt dolgok, illetve kapott szeretet miatt.”

A Real Madrid tervei

„Ezek olyan kérdések, amelyekre nem tudok válaszolni. A klubnak vannak prioritásai, de nincs olyan játékos, aki a klubnál fontosabb lenne. Szerettem volna maradni, hisz a Madrid az otthonom és a családom. Itt tanultam meg mindent, amit ma tudok. Mindig is az otthonom marad ez a csapat. Ma ugyan elköszönök, de biztos vagyok benne, hogy egyszer visszatérek.”

Tárgyalás más klubokkal

„Soha nem gondoltam erre. Januártól – amikor szabadon tárgyalhatok – érkezett néhány ajánlat, de nem gondoltam arra, hogy távozzak. Ezt mindig is őszintén mondtam. Most azonban megnézzük, hogy milyen lehetőségek állnak előttem. A Sevilla életem másik klubja, de nem gondolkozom ezen. Ami a Barcelonát illeti az egy határozott és egyértelmű nem. Nyugodtak lehettek, nem fogjátok Sergio Ramost Barcelona mezben látni.”

Érzések az elmúlt hónapokat illetően

„Nehéz időszak volt, nem volt könnyű szakasz. Az ember akkor boldog igazán, amikor a pályán van, azonban mikor sérülések miatt hónapokat kell kihagyni, vannak kételyek. Szerencsére elmondhatom azt, hogy teljesen felépültem, és szerettem is volna versenyezni. Sok éven át szerettem volna még itt lenni, és nyugalmat kapni az új szerződéssel. De ha a teljes összképet nézzük, mi ez az utóbbi fél év a többi 15,5 évnyi boldogsághoz és győzelemhez képest?”

A szerződés

„Sok minden történt. Szeretném tisztázni, hogy sosem akartam elhagyni a Real Madridot. Ez volt a mentalitásom. A klub felajánlott nekem egy szerződést, de a COVID-19 miatt háttérbe szorultam. Ezután kaptam egy újabb ajánlatot, amely egy évre szólt – fizetéscsökkentéssel. A pénz soha nem volt kérdés. Az évekkel volt baj. Én kettőt szerettem volna. Ez nem pénz kérdés, hanem folytonosság. Az utolsó tárgyaláson elfogadtam végül a klub ajánlatát kevesebb fizetéssel, de ekkor már közölték velem, hogy nincs szerződés – ugyanis annak volt egy lejárati dátuma, amiről én nem tudtam. Én mindig a legjobb énemet adom, amikor a pályán vagyok. A klub elnöke már 3-4 hónapja tudja, hogy nem a pénz részével volt gond, hanem az évekkel. Én kettőt szerettem volna, hisz ez adott volna teljes nyugalmat és folytonosságot nekem és a családomnak. Úgy gondolom, hogy megdolgoztam ezért a két évért. De az élet megy tovább. Egy fejezet most lezárul, egy másik pedig kezdődik.”

Megbántad, hogy nem fogadtad el az ajánlatot?

„A világjárvány miatt megváltoztak a dolgok, és döntést kellett hozni. De azt nem mondták nekem, hogy az ajánlatnak van egy lejárati dátuma. Amikor elfogadtam, azt mondták, hogy már nem aktuális. Tiszteletben tartom ezt, de meglepett. Nem tudom miért volt lejárati dátuma a szerződésnek. Mindig barátságosan zajlottak a tárgyalások, de ezeket nem szeretném elárni, mert ezek magán dolgok. Egy hete üzentek nekem az ügynökömön keresztül, meglepődtem. Soha nem kaptam ultimátumot, és tudtam, hogy még mindig tárgyalhatunnk tovább. El akartam fogadni az ajánlatot, de már késő volt. Nincs bennem harag. A Real Madrid örökké a szívemben marad.”

Ancelotti, Zidane és Luis Enrique

„Nagyszerű barátságot ápolunk Ancelottival, és a szakmai kapcsolaton kívül mindig is nagy barátok voltunk. Felhívtam, hogy gratuláljak neki, amikor visszatért. A közös időkből sok jót zártam magamba. Zidane nem csak a történelem legjobb edzője, hanem karrierem egyik legjobbja is. Nagyon szeretem őt, és a nagyok közé tartozik. Számomra olyan, mintha egy családtag lenne. Ami a nemzeti csapatot és Luis Enriquet illeti: értem az általa meghozott döntést, de nem szeretném értékelni. Igyekszem majd a legjobbat nyújtani, hogy visszatérhessek a válogatottba. A nemzeti csapat mindig is szenvedéllyel töltött el, és harcolni fogok érte.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply