A Real Madrid készen áll Jović eladására

A vezetőség el akarja adni a szerb támadót, az ajánlatot a Frankurttól várják, bár a német gárdának először értékesítenie kell André Silvát.


Luka Jović problémává vált Madridban. A cél továbbra is a keret átalakítása, és pénzgyűjtés a gazdasági válság miatt. A klub jó áron szeretne megválni a szerb csatártól, de ez eléggé bonyolult feladatnak bizonyul – figyelembe véve Jović madridi teljesítményét. A vezetőség azért reménykedik, hogy elfogadható ajánlatok érkeznek a játékosért.

60 millióért jött

Jović 2019 nyarán 60 millió euróért érkezett Madridba. A szerb támadó Európa egyik legjobb csatárának volt beállítva, legalábbis kora és statisztikája miatt. 21 esztendősen érkezett egy olyan szezon után, ahol 29 gólt szerzett a Bundesligában. 6 éves szerződést írt alá, évi nettó 5 millió eurós fizetéssel.

A szerb fizetése kétségtelenül nagy segítség lenne a Real Madrid számára, pont abban az időben, amikor költségcsökkentés van a fő prioritás: Kylian Mbappé miatt. Ami az eladási árat illeti: a vezetőség megelégedne 40 millió euróval is, bár ez a száma eléggé magasnak tűnik. Jelenlegi piaci értékét 20 millióra becsli a mérvadó Transfermarkt.

Jović távozásával csupán Benzema és Mariano marad a kilences poszton. Madridban 1014 perc alatt két gólt és két gólpasszt szerzett, majd miután a téli átigazolási időszakban visszakerült korábbi csapatához az első három meccsén három gólt szerzett, a kispadról beállva. Ez nem is nézett ki rosszul, sőt bizakodásra adott okot, de azóta újra gólképtelen a szerb, csupán egy találatot jegyzett.

Silvától függ

Figyelembe véve az Eintracht Frankfurt érdeklődését, a németek megpróbálják olcsóbban visszavásárolni korábbi játékosukat – tudatában annak, hogy a legjobbat már egyszer kihozták Jovićsból, illetve még mindig csak 23 éves. Ehhez azonban először pénzt kell teremteni, és az csak André Silva eladásából lenne lehetséges. De azért lássuk be: miért gondolkodna a Frankfurt vezetősége azon, hogy megválik egy olyan játékostól, aki az elmúlt szezonban 34 meccsen 29 gólt és 10 gólpasszt jegyzett?

Angliából ugyan vannak érdeklődök Silva (40 millió euró) iránt (Manchester United, Chelsea), de ezek az érdeklődések még nem konkrét ajánlatok. És pénz nélkül aligha sikerül a németeknek visszavásárolniuk a szerbet.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply